Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Kuncze: A válság hónapokra lebénítaná az országot

2006.09.18. 14:14
Kapcsolódó cikkek (1)
Kuncze Gábor szerint a miniszterelnök a szocialistákat szembesíteni akarta a helyzettel, hogy a kormánynak végig kell csinálnia a programot. Azt mondta, kitartanak a koalíció mögött, amíg a reformok működnek.

Kuncze Gábor hétfői rendkívüli sajtótájékoztatóján Gyurcsány Ferenc kiszivárogtatott beszédével kapcsolatban megjegyezte, sem a beszéd stílusával, sem a tartalmával nem ért egyet. Szerinte Gyurcsány a szocialistákat szembesíteni akarta a helyzettel, hogy a kormánynak végig kell csinálnia a programot. Ennek lényege pedig az egyensúly megteremtése, és a reformok elindítása. "Az SZDSZ végig ezt mondta", az ő olvasatukban a miniszterelnök végig erre törekedett.


Kuncze szerint a politika válság hónapokra bénítaná le az országot

Ha az első száz napot értékeli, akkor azt kell mondania, "sikeres", mert szerinte ez megteremti a feltételeket, hogy az egyensúly helyreálljon. A beindult reformok az oktatás, és az egészségügy területén, megteremtik a lehetőséget, hogy az egyensúly hosszú távon is fenntartható legyen. "Az SZDSZ azért ment a kormányba, hogy ezek a folyamatok beindíthatók legyenek" - mondta.

Kuncze szerint a politika válság hónapokra bénítaná le az országot, olyan tempóveszteséget okozna, amely hosszú évekre vetné vissza a folyamatokat, ezért kitartanak a kormánykoalíció mögött, amíg a reformok működnek.

Az Index kérdésére, hogy morálisan elfogadhatóak-e Gyurcsány kiszivárogtatott mondatai, Kuncze azt mondta, végighallgatva a felvételt, nem érti, amikor egy politikusnak őszinte pillanata van, és igazat mond, akkor mindenki neki ront, hogy "Jézus Mária, ez elfogadhatatlan". Az sem járja, hogy az egyik jelölt ott áll makulátlanul, a másik meg azt mondja magáról, hogy független jelölt vagyok, négyszeres hazugsággal, fűzte hozzá.

Kuncze Gábor vasárnap telefonon beszélt a Szocsiba utazó Gyurcsány Ferenccel. Hogy tudható-e, miről beszéltek, röviden csak annyi mondott, hogy nem, és hozzátette, "olyan csúnyán nem beszéltem vele".

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!