Árpád
-2 °C
9 °C

Szekeres várja Répássyt

2003.02.27. 19:16
Szekeres Imre a Fidesz állításaival szemben semmiféle kormányzati tanulmányt nem titkosított - áll a Miniszterelnöki Hivatal csütörtöki sajtóközleményében. A MeH általános politikai államtitkára várja Répássy Róbertet, hogy a szakértői tanulmány nyilvánossá tételéről tárgyaljanak.
"A Fidesz politikusainak - négy év kormányzás után - ismerniük kell az államigazgatás rendjét és az évek óta hatályos jogszabályokat. Azokat is, amelyek előírják: a kormány számára készült munkadokumentumok, döntéselőkészítő tanulmányok nem nyilvánosak" - olvasható a sajtóközleményben.

Tárgyalhatnak a nyilvánosságról

Répássy Róbert fideszes képviselő szerdán akkor kereste meg a Miniszterelnöki Hivatal államtitkárát parlamenti szobájában, amikor tudta, hogy a kormány Szolnokon tartja kihelyezett ülését. Szekeres Imre, a MeH általános politikai államtitkára jelezte: előre egyeztetett időpontban kész fogadni Répássy képviselőt, és tárgyalni vele a Miniszterelnöki Hivatal által felkért szakértő döntéselőkészítő tanulmány nyilvánosságáról.

Korábban Szekeres Imre levélben értesítette a Fidesz képviselőcsoportjának vezetőjét, Áder Jánost, hogy a kormányzati munkát érintő hosszútávú döntések alapjául szolgáló dolgozat nem hozható nyilvánosságra.

A MeH közleménye szerint Répássy tegnapi sajtótájékoztatója után, csütörtökön már nem tartotta fontosnak a találkozó egyeztetését. A Miniszterelnöki Hivatal államtitkára továbbra is várja a Fidesz képviselőjének jelentkezését.

Mint arról szerdán beszámoltunk, nem olvashatta el Ron Werber a kormányzati munka hatékonyabbá tételéről készíttetett tanulmányát Répássy Róbert, aki a képviselő betekintési jogára hivatkozva kívánt betekinteni a szocialisták háttéremberének munkájába Szekeres Imre titkárságán. Répássy szerint botrányos módon utasították el kérését.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!