Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Székely tovább vádaskodik, barátjára kizárás vár

2000.11.03. 09:37
Újabb kisgazda képviselőt zárhatnak ki a képviselőcsoportból az FKGP országos elnökségének és a frakció vezetőségének pénteki közös ülésén. A távozás útján Székely Zoltánt valószínűleg közeli vállalkozótársa, Molnár László követi, akit nemrég nemkívánatos személynek nevezett Torgyán József. A vesztegetésen ért honatya újabb vádakkal állt elő, és azt állítja: a kisgazda elnök már nem képes irányítani a pártot, és gyógykezelésre szorul. Székely kijelentette: a kisgazdák többet loptak az elmúlt két évben, mint a szocialisták 1994 és '98 között.
Péntek reggel a Független Kisgazdapárt két vezető testülete együtt tanácskozik, amit Horváth Béla frakcióvezető-helyettes is nagy jelentőségűnek nevezett. Az országos elnökség és a képviselőcsoport vezetőségének közös ülése után Torgyán József sajtótájékoztatót tart majd. Több lap értesülései szerint is lesz szó személyi kérdésekről, továbbá arról, milyen stratégiát kövessen a párt a mindennapossá váló támadásokkal, botrányokkal kapcsolatban.

Székely szerint a kisgazda politikusok többet loptak, mint a szocialisták

A tv2 úgy tudja, hogy a kisgazda vezető testületek Molnár Lászlót, a párt megszűnt vállalkozói tagozatának elnökét zárják ki a frakcióból. Molnár közeli barátja és üzlettársa is a nemrég eltávolított Székely Zoltánnak, sőt, ő volt az, aki a vesztegetésen tetten ért vállalkozót az FKGP-hez hozta. Molnár Lászlót Torgyán József nemrégiben nemkívánatos személynek nevezte mind környezetében, mind az FVM-ben.

Székely Zoltán további korrupciós vádakkal illeti egykori pártját
Mindeközben Székely Zoltán további korrupciós vádakkal illeti egykori pártját. A tv2 csütörtök esti hírműsorában kijelentette, hogy Bánk Attila frakcióvezető és helyettese, Horváth Béla különböző csatornaberuházási ügyekkel kapcsolatban Mezőcsáton és Ráckevén járt. A mentelmi jogától megfosztott honatya arra is kitért, hogy immár nem Torgyán József irányítja a kisgazdapártot, mert gyógykezelésre szorul, és akaratában korlátozott. Arra a kérdésre, hogy milyen egészségügyi problémákkal küszködik a pártelnök, Székely nem akart válaszolni. Hozzátette: Torgyán József már lehet, hogy nem felelősségre vonható.

Székely azt is hangoztatta, hogy bebizonyosodott, hogy vannak megvesztegethető kisgazda politikusok, de ő nem tartozik közéjük. Azt állítja, hogy azok, akik nem engedték Torgyán József közelébe, már ,,többet loptak az elmúlt két évben, mint a szocialisták 1994 és '98 között". A tv2 Tények című műsorának elismételte: Balla Dániel vállalkozó csalta tőrbe őt, mégpedig azzal, hogy a kisgazda vezetőkre vonatkozó terhelő dokumentumokat ad át neki.

Fokozódik az elégedetlenség az FKGP-ben

Horváth Béla: "Kimondhatjuk, hogy egy hazug ember állításairól van szó"
A kisgazda frakcióból eltávolított képviselő kijelentéseire reagálva Kiszely Katalin, az Országgyűlés közbeszerzési bizottságának kisgazda elnöke azt mondta, reméli, eljön Magyarországon az az idő, amikor ,,nem a hülye mondja meg, hogy ki az okos, és nem tisztességtelen mondja meg, ki a tisztességes." Horváth Béla a tv2-nek nyilatkozva csütörtökön azt mondta, hogy tekintettel a gyásznapra, megpróbálja nevetés nélkül kommentálni Székely kijelentéseit. "Kimondhatjuk, hogy egy hazug ember állításairól van szó" - hangoztatta Horváth.

Több pénteki napilap is arról számol be, hogy növekszik az elégedetlenség a kisgazdapárton belül és többen Torgyán József távozását követelik. A Népszabadság arról ír, hogy az FKGP hajmáskéri szervezete felszólította Torgyánt: mondjon le minden tisztségéről, így a pártelnöki posztjáról, a miniszteri székről, országgyűlési képviselőségéről és az FTC elnöki posztjáról. Az alapszervezet elnöke kifejtette, hogy az elmúlt hetek botránysorozata bebizonyította: Torgyán kárt okoz a pártnak.

A Magyar Hírlap arról számol be, hogy Bokor Imre, az FKGP honvédelmi bizottságának vezetője is lemondásra szólította fel pártja vezetőjét. A Czinege Lajos visszaéléseit leleplező könyvével ismertté vált egyetemi tanár Torgyán Józsefnek írott levelében azt írta: a pártelnök a kisgazdapárt sírásója lesz, ha nem távozik.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.