Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Tévékamerák előtt 'zaklatta' Szijjártó a szocialistákat

2005.04.25. 15:59
Kapcsolódó cikkek (1)
A Fidesz tévékamerák előtt akarta a szocialista képviselőket kellemetlen helyeztbe hozni, amikor a parlamentben az MSZP-sek folyosórészén gyűjtöttek aláírást köztársasági elnöki szimpátiaszavazásukhoz. Szili Katalin szerint az utcai politizálást nem szerencsés a parlamentben megjeleníteni. Szijjártó Péter szerint viszont sok szocialista boldogan aláírta ívüket.

A köztársasági elnöki posztra is esélyes Szili Katalinnak kellett állást foglalnia a Fidesz államfőügyben kezdeményezett szimpátiagyűjtő ívéről hétfőn, miután az ellenzéki képviselők a parlamentben folytatták agitációjukat.

Egyszer csak egy fideszes a semmiből

A házbizottság hétfői rendkívüli ülését azért hívták össze, mert hétfőn délben Szijjártó Péter fideszes politikus tévéstábokkal a háta mögött hirtelen megjelent az MSZP parlamenti képviselőcsoportjának folyosórészén, hogy az ellenzéki párt szimpátiaszavazásához aláírásokat gyűjtsön.

Szijjártó azt szerette volna a kamerák előtt bemutatni, hogyan reagálnak a szocialisták a Fidesz államfőjelölő kezdeményezésére. Orbán Viktor múlt héten indította el az aláírásgyűjtést az "emberek jelöltje" címen. Bővebben> > >

Egyszer már döntöttek

A szocialisták kongresszusa ugyanakkor két hete már eldöntötte, hogy az MSZP-nek Szili Katalin a köztársaságielnök-jelöltje. Ezek után a szocialista képviselőket váratlanul érte, amikor a folyosón megjelent Szijjártó, és arra kérte őket, hogy tegyenek javaslatot, kit támogatnak államfői ambíciójában.

A csak részben sikeres fideszes akció után "több képviselő" felháborodásában a házelnökhöz fordult, hogy foglaljon állást abban a kérdésben, akciószerűen szabad-e sajtótájékoztatót tartani a parlamentben. A házelnök éppen fél éve hozott olyan döntést, amely a parlament folyosójáról kitiltja a kamerákat. Akkor annyi is elég volt a döntéshez, hogy a tv2 stábja rejtettkamerás felvételeket készített a nem a kijelölt helyen dohányzó képviselőkről. Bővebben> > >

Dohányozni, sajtót tájékoztatni csak a kijelölt helyen

Szili Katalin a házbizottsági döntés után elmondta, hogy több képviselő is zaklatásnak vette az ellenzéki akciót. Szili Katalin szerint egyértelműek a szabályok, hogy sajtótájékoztatót a parlamentben csak a kijelölt helyen lehet tartani. Felhívta a frakciók képviselőinek a figyelmét, hogy a jövőben tartózkodjanak az ilyen akcióktól.

Szili Katalin szerint nem szerencsés azt a politikát a parlamentben folytatni, amit a pártok az utcán gyakorolnak. Szijjártó Péter szerint igaz, hogy azon a részen tették ki standjukat, ahol az MSZP frakciója is megtalálható, de az az épületrész nem a szocialistáké, hanem egy közös szakasz, hiszen mindenki onnan tudja elvenni a napilapokat.

Szijjártó nem ért egyet Szili Katalinnal abban sem, hogy sajtótájékoztatót tartottak volna, mint az Indexnek elmondta, nem ők hívták oda a kamerákat, és volt 50 aláíró, köztük 25 kormánypárti képviselő, akik boldogan adták nevüket az akcióhoz.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!