Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Karrier Barcsról - Szili Katalin életrajza

2005.04.15. 18:39
Kapcsolódó cikkek (1)
Szili Katalin lesz az MSZP hivatalos államfőjelöltje. Életrajz.
Szili Katalin a legutóbbi felmérések szerint Magyarország egyik legnépszerűbb politikusa.

A somogyi születésű házelnök politikai karrierje pályafutása utolsó öt évében kezdett látványosan felfelé ívelni. Szili 1956-ban született a Somogy megyei Barcson egy 1945 után vagyonát vesztett magyar-német polgárcsaládban. 1976-tól a pécsi jogi egyetemen szerez jogászoklevelet, karrierje innentől a környezetvédelemben kezdődik: 1985-től 1992 a dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság jogtanácsosa, miközben az ELTE-n elvégzi még a humánökológia kiegészítő szakát.

1983-ban lép be az MSZMP-be, 1989. novemberben az MSZP-hez csatlakozott. 1992-ben sikerült pécsi választókerületében képviselővé választatnia magát, 1994 óta Pécs 2. számú választókerületének egyéni országgyűlési képviselője.

A Horn-kormányban a környezetvédelmi minisztérium politikai államtitkára. Jól használta ki az MSZP-ben lezajlott fiatalítási hullámot és emancipációs törekvéseket, 2000-ben az MSZP elnökhelyettesévé választják, a nőtagozat elnöke lesz. 2004-ben lemond minden pártbeli tisztségéről. Az elmúlt hetekben, tízéves közszereplés után beszélt először nyíltan testi fogyatékosságáról, gyerekkorában elveszített bal karjáról.

Szili Katalinnak nincs nyelvvizsgája.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.