Natália
-3 °C
8 °C

Logót 'vesztett' a Színes Mai Lap

2003.11.18. 14:21
Kapcsolódó cikkek (1)
Bitorolja a Hír Rádió Rt. által kiadott Színes Mai Lap a Mai Nap védjegyét - állapította meg kedden meghozott jogerős ítéletében a Fővárosi Ítélőtábla.
Mint ismert, a Színes Mai Lap megjelenésének napján - 2001 márciusában - a Ringier Kft., a Mai Nap jogainak tulajdonosa pert indított a Híd Rádió Rt. ellen, mondván az új lap jogosulatlanul tünteti fel magát a nemrégiben megszüntetett Mai Nap utódjaként, megtévesztve ezzel az olvasókat.

A Mai Napot egyébként - a Magyar Hírlapot is kiadó - Ringier Kft. 2001 februárjában a Blikk megvásárlásával "összeolvasztotta", ami a Mai Nap megszünését jelentette. A Színes Mai Lap szerkesztősége a megszűnt Mai Nap és a Híd Rádió Rt. tulajdonában lévő - és szintén megszüntetett - Színes Sport volt újságíróiból és szerkesztőiből állt össze.

A Fővárosi Ítélőtábla keddi döntésével helybenhagyta a Fővárosi Bíróság idén januárban meghozott elsőfokú döntését, amely a védjegybitorlás abbahagyására kötelezte az alperest, és eltiltotta a további jogsértéstől.

A jogerős ítélet szerint az összbenyomás alapján kimondható a védjegybitorlás, mivel "irányított figyelmet igényel" a két lap logója közti különbség felismerése.

A "lap" és a "nap" szavak hasonlóságára kitérve az ítélőtábla megállapította azt is, hogy a "színes" szó a panaszolt lapcímben "nem jellegzetes, nem meghatározó".

L. Kelemen Gábor, a Híd Rádió Rt. vezérigazgatója, a Színes Mai Lap főszerkesztője az ítélethirdetés után közölte: a határozatot betartják, változtatni fognak a logón. Kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy konkrét terveik ezzel kapcsolatban még nincsenek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.