Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Csökkent a kormánypárti politikusok népszerűsége

2006.07.03. 07:05
Kapcsolódó cikkek (1)
Minden kormánypárti politikus népszerűsége csökkent az elmúlt hónapban - derül ki a Szonda Ipsos legutóbbi, a Népszabadságban ismertetett felméréséből.

Júniusban csökkentek a kormánypárti politikusok népszerűségi mutatói, a változás nyilvánvalóan a lakosságot érintő megszorító lépések bejelentésével van összefüggésben: a miniszterelnök 8, a pénzügyminiszter 5 pontot veszített.

Gyurcsány Ferenc népszerűségének 8 pontos csökkenése mögött az elemzők szerint inkább társadalmi, mint politikai tényezők állnak. Elsősorban az aktív dolgozók, a nyugdíjas éveik előtt járók, az alacsony iskolázottságúak, valamint a kis és közepes méretű városokban élők körében romlott a kormányfő megítélése.

Ezzel együtt is a politikusi rangsor felső negyedében maradt Gyurcsány Ferenc. A Fidesz és a KDNP politikusainak rokonszenvindexei 1-2 ponttal emelkedtek, de ezzel nem rendezték át a listát, egyedül Orbán Viktor lépett előbbre öt pozíciót. Az élen a házelnök, Szili Katalin áll, második Sólyom László köztársasági elnök, őt követi és az MDF vezetője, Dávid Ibolya.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.