Mária
-6 °C
2 °C

Népszerűek a női politikusok

2002.12.30. 10:34
Decemberben a politikusok népszerűsége változatlan maradt a Szonda Ipsos legújabb felmérése szerint. A Népszabadság közölt elemzésből kiderül, hogy az első tíz között öt női politikus szerepel, a legnépszerűbb fideszes politikus Orbán Viktor, aki a huszonnegyedik, míg a legkevésbé kedvelt kormánytag a huszonötödik helyen álló Görgey Gábor.
Nincs jelentős változás a legnépszerűbb magyarországi politikusok Szonda Ipsos által összeállított decemberi listáján. Első helyen áll Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke, őt követi - egy pont hátránnyal - Medgyessy Péter miniszterelnök, és ugyancsak egy ponttal mögötte áll Mádl Ferenc államfő.

Decemberben a politikusok népszerűsége változatlan maradt a Szonda Ipsos szerint. A Népszabadságban közölt felmérés érdekessége, hogy ebben először szerepel Herényi Károly, a Magyar Demokrata Fórum frakcióvezetője, aki harminckilenc százalékos ismertségével a huszadik helyen áll a huszonkilences listán.

A kormányfő után a legnépszerűbb kormánytag Bárándy Péter igazságügy-miniszter, míg a legnépszerűtlenebb Görgey Gábor, a kulturális tárca első embere. A legnagyobb ellenzéki párt, a Fidesz - a Szonda Ipsos felmérése szerint - Orbán Viktor a legkedveltebb, ő a huszonnegyedik helyen áll. A legkevésbé szimpatikus Kövér László a huszonnyolcadik.

Érdekesség, hogy az első tíz helyezett között öt női politikus szerepel. A már említett Dávid Ibolya mellett sorrendben Csehák Judit, Kóródi Mária, Szili Katalin és Lamperth Mónika.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!