Ágnes
-11 °C
-4 °C

Szonda: a kormánynak ártanak az utcai harcok

2006.09.20. 08:33
A hétfő esti-éjszakai események a kormányoldalnak ártottak jobban, és az MTV székházánál történtekért is a kormányzatot hibáztatják inkább az emberek - ez derül ki a Szonda Ipsos felméréséből, amelyet a Népszabadság ismertetett.

"Ön elfogadhatónak tartja-e, ha politikai kérdésekben az emberek így fejezik ki nemtetszésüket" - ezt a kérdést tette fel a Szonda Ipsos közvéleménykutató-intézet, alighanem a hétfői MTV-székház ostrom kapcsán.

A válaszokból kitűnik, hogy a megkérdezettek döntő többsége, 80 százaléka elutasítja ezt. Szerintük demokráciában nem engedhető meg mindez. 15 százalék szerint viszont "igen, a demokráciában ez megengedhető".

Ugyanakkor a tévészékháznál történtekért a válaszadók 39 százaléka szerint a kormányoldal a felelős, 29 százalék az ellenzéket okolja, mindkettőt pedig 18 százalék tartja felelősnek. (14 százalék nem adott értékelhető választ.)

A megkérdezettek 40 százaléka szerint a rendőröknek határozottabban kellett volna fellépnie, mert a rendbontók veszélyeztették a közrendet. 45 százalék azonban úgy vélte, nem, mert a keményebb fellépésnek még súlyosabb következményei is lehettek volna.

Az emberek nagy része úgy gondolja, hogy a kormányoldalnak ártott többet (47 százalék), az ellenzék számára hátrányosnak a válaszadók negyed (23 százalék) minősítette az eseményeket. Feltűnően sokan nem tudtak erre a kérdésre válaszolni, mintegy 30 százaléknyian nem adtak értékelhető feleletet.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.