Edina
-3 °C
9 °C

Gyurcsány a legmegosztóbb politikus

2006.08.01. 09:16
A Szonda Ipsos felmérése szerint júliusban kizárólag Molnár Lajos egészségügyi miniszter tudta növelni népszerűségét. A leginkább Gyurcsány Ferenc vérzett el.

Gyurcsány Ferenc népszerűsége a szocialista szavazók között továbbra is kiemelkedő (90 százalékos támogatottság), de az ellenzéki szimpatizánsoknak már csak tíz százaléka rokonszenvezik vele, így ő lett július legmegosztóbb politikusa, derült ki a Szonda Ipsos felméréséből, amelyet a Népszabadság közölt.

Gyurcsány Ferenc a múlt hónapi felmérés szerint június óta további öt százalékot veszített népszerűségéből, így 43 pontos a rokonszenvmutatója. Mögötte Demszky Gábor kullog 42 ponttal, a főpolgármester csupán egy százalékot veszített népszerűségéből.

A népszerűségi listát Szili Katalin házelnök vezeti egy pontos csökkenéssel. Most 55 százalékos a népszerűsége. Szili mögött Sólyom László államfő, majd Dávid Ibolya MDF-es elnök következik. Kóka János és Áder János is vesztesei még a júliusnak, mindketten három százalékkal népszerűtlenebbek, mint júniusban. (Előbbi 39, a fideszes politikus 38 százalékon áll).

Az egyetlen politikus, akinek sikerült rokonszenvmutatóján egy pontot javítani, Molnár Lajos egészségügyi miniszter, aki 39 százalékon áll.

Franciaország

Élménytúra Korzikán.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!