Auguszta
5 °C
22 °C

Hiller már nem akar túlságosan bemenni a hétköznapokba

2006.08.23. 18:13
Az MSZP a jövő szombaton egy nagy rendezvénnyel indítja hivatalosan kampányát, amely - ha rajtuk múlik - nyugodt lesz.

A szocialista párt önkormányzati választási kampánya szeptember 2-án, szombaton egy budapesti rendezvénnyel indul, jelentette be Hiller István szerdán, Érden, egy polgármester-ajánló fórumon. Az országos rendezvényre a települések szocialista polgármestereit, polgármester- és képviselőjelöltjeit várják.

A kampány során a párt országos elnökségének vezetői - Gyurcsány Ferenc, Újhelyi István és Szekeres Imre - országjáró körútra indulnak. Gyurcsány Ferenc a múlt héten bejelentette, hogy a kampányba maga is beszáll, és 3 tucat települést felkeres, valamint Budapesten is aktivizálja magát.


Az MSZP vezetői

A szocialisták kampánya elsősorban a megszorítások és reformok magyarázatával foglalkozik. Plakátokon és az internetes oldalukon orvosi példákkal értelmezik, hogy miért kell akkor is intézkedéseket hozni, "ha fáj".

Hiller szerdán arról beszélt, hogy az MSZP 2006-ban megszerzett pozícióit - amelyek messze a legeredményesebbek a pártok közül - megerősítsék, és minél több szocialista polgármestert és egyéni képviselőjelöltet tudjanak az önkormányzatok élére segíteni. A Medián éppen szerdán közzétett legrissebb közvélemény-kutatása szerint a szocialisták lemaradása a Fideszhez képest az elmúlt két évben a legnagyobb.


A MSZP elnöke

"Nyugodtabb hangvételű kampányt szeretnék, mint amilyen tavasszal a parlamenti választások idején volt, amikor valóban egy nagyon felfokozott politikai légkörben a politika túlságosan is bement a hétköznapokba" - mondta. A pártelnök kifejtette: helyi tervekről, elképzelésekről szóló vitákra van szükség, ahol a különböző jelöltek tehetségét összemérik. A szocialista pártnak van országos területfejlesztési programja, amelyik országos, regionális és az egyes településekre szólva is konkrét ajánlásokat tesz, mondta.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.