Miklós
-7 °C
4 °C

Herényi: Az MSZP késlelteti a sztrádaszerződéseket

2003.12.04. 19:52
"Nem tudja megemészteni" a Vegyépszer győzelmét Keller László, véli Herényi Károly. Az MDF frakcióvezetője szerint a szocialisták szándékosan késleltetik az Orbán-érában kiemelt autópálya-építő törvényes körülmények között kötött szerződésének parlamenti jóváhagyását.
Késleltetik a szocialisták az M7-es autópálya továbbépítéséhez szükséges szerződés parlamenti jóváhagyását, jelentette ki Herényi Károly. Az MDF frakcióvezetője szerint a határozat hiányában akár három hónapot is csúszhat az Ordacsehi és Balatonkeresztúr közötti 25 kilométeres szakasz megépítése.

Jóváhagyást módosítanának

A szocialisták Herényi szerint "két héten át akadályozták" a határozati javaslat napirendre vételét. A héten napirendre került határozat meghozatala előtt a szocialisták módosító javaslatot nyújtottak be.

"Józan ész szerint nem lehet módosító javaslatot beadni egy szerződés jóváhagyásához" - jelentette ki sajtótájékoztatóján Herényi. A parlamentnek az államháztartási törvény értelmében kell jóváhagynia az ötven milliárd forint feletti szerződéseket.

Keller bosszúja

Az elmaradt döntés miatt a szerződés aláírása átcsúszhat a parlamenti szünet utáni időszakra, így az építkezés is késéssel kezdődhet.

Herényi szerint a késlekedés oka Keller László féltékenysége. A közpénzügyi államtitkár Herényi szerint "nem tudja megemészteni, hogy az általa mindenféle jelzővel elmarasztalt magyar vállalat a jelenlegi kormány idején kiírt közbeszerzési eljárást teljesen törvényes körülmények között megnyerte".

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.