Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Iskolai tablókról nyúlt adatokra hivatkozik egy MSZP-s jelölt

2006.03.23. 10:55
Megsértette a választási törvényt az MSZP paksi képviselőjelöltje, aki törvénytelenül szerzett adatok alapján küldött leveleket az első választóknak.

Megsértette a választási törvényt Molnár József, az MSZP paksi képviselőjelöltje, állapította meg Tolna megye 2. számú választókerületének helyi választási bizottsága. A választási iroda vezetője által az MTI-hez eljuttatott határozat szerint a jogsértőt eltiltják a további jogsértéstől.

A határozat indoklásából kiderül, hogy a képviselőjelölt az elmúlt héten "több első választópolgárhoz személyesen aláírt levéllel fordult", de a választópolgárok személyes adatait a törvényi rendelkezést megsértve szerezte be. A bizonyítási eljárásban a választási bizottság megkereste az MSZP-t, és a párt képviseletében nyilatkozó személy állítása szerint az adatokhoz iskolai tablókról jutottak hozzá.

"A választási bizottság ezt azonban nem hitte el, "mivel a kifogáshoz mellékelt levél címzettje a beszerzett adatok szerint iskoláit nem Pakson végezte, hosszú évek óta külföldön él, és ez egyébként sem ad magyarázatot arra, hogy a választópolgár lakcíme miként jutott a képviselőjelölt birtokába".

Blazsek Balázs, a helyi választási iroda vezetője közölte, csütörtök reggelig nem érkezett fellebbezés.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.