Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Századvég-Tárki: Nyolc százalékos Fidesz előny

2004.07.09. 08:40
Az összes megkérdezett 33, míg a biztos szavaz pártválasztók körében 49 százalékos a Fidesz támogatottsága, míg a szocialisták 25, illetve 41 százalékon állnak, derül ki a Századvég-Tárki június végi közvélemény-kutatásából. Az adatok szerint sem az MDF, sem az SZDSZ nem lenne parlamenti erő egy most vasárnapi választáson.
Az összes megkérdezett és a biztos szavazó pártválasztók körében egyaránt nyolc százalékkal szavaznának többen egy most vasárnapi választáson a Fideszre, mint az MSZP-re - derül ki a Századvég-Tárki közös közvélemény-kutatásából, amelyet a Magyar Nemzet ismertetett. A Fidesz támogatottsága az összes megkérdezett körében 33, az MSZP-é 25 százalékpont.

A biztos szavazó pártválasztók 49 százaléka voksolna a Fideszre, míg 41 százalékuk a szocialistákra. Az adatok szerint se az MDF, sem pedig az SZDSZ nem éri el az ötszázalékos küszöböt. A szabad demokraták 3-3 százalékon állnak az összes megkérdezett és a biztos szavazó pártválasztók körében egyaránt, míg az MDF-nél ez két és három százalék.

A válaszadók háromnegyede szerint egy most vasárnapi parlamenti választáson a Fidesz nyerne, míg a szocialisták győzelmére csupán 23 százalék tippel. A nagyobbik ellenzéki párt szavazótáborának 90 százaléka bízik a Fidesz győzelmében, míg a szocialista tábornak csak az 53 százaléka számít MSZP-s győzelemre. A Medgyessy-kormány tevékenységét a válaszadók 60 százaléka ítéli meg negatívan.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.