Judit
-2 °C
8 °C

Tarlós: Budapest már nem liberális város

2006.10.02. 00:02
Kapcsolódó cikkek (1)
A lebunkózott polgármester veresége: Tarlós Pista-borba fojtották bánatuk a független jelölt hívei. A független jelölt szerint a minimális győzelmét Demszky Gábor megköszönheti az MDF-nek.

Tarlós István Köztársaság téri kampányközpontjában köszönte meg a támogatást kampánystábjának, a sajtónak és a választóknak. "Véget ért egy nagy csata, megszületett a végeredmény" - kezdett mondandójába, majd a számokat elemezve arra a következtetésre jutott, hogy 1,8 százalék előnnyel Demszky Gábor megtartja a főpolgármesteri címet. A négy évvel ezelőtti eredményhez képest azonban jelentős előrelépésként értékelte a mostanit, hiszen akkor Demszky és a polgári oldal jelöltje között 10, a szocialisták jelöltjével együtt 23 százalék különbség volt, "ez olvadt le most 1,8 százalékra".

Nem tud gratulálni

"Az eredményt elismerem és tudomásul veszem, de gratulálni nem tudok, mert a főpolgármester és csapata az utóbbi hetekben nem túl sportszerű eszközöket alkalmazott" - fogalmazott Tarlós, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy haragot nem tart, nem táplál, a fővárosi közgyűlésben konstruktív munkát fog végezni. Büszkén említette azt is, hogy "a kis, lenézett, lebunkózott, leegyszerűsített kerületi polgármester" rendkívül megnehezítette Demszky győzelmét, és ezek után a főpolgármester soha többé nem mondhatja, hogy "Budapest egy liberális város".


Klikk!

Demszky győzelmének okairól Tarlós azt mondta, hogy a főpolgármester két pártnak köszönheti a győzelmét, a szocialistáknak, akik fogcsikorgatva, de beálltak mögé, és a Magyar Demokrata Fórumnak, amely ezzel a választással "kiiratkozott a konzervatív pártok köréből". "Demszky gratuláljon nekik, és vigyen egy piros rózság Dávid Ibolyának és az MDF jelöltjének! - fogalmazott Tarlós, és kijelentette: - Morális győzelmet arattam Demszky Gábor fölött."

Nem lesz könnyű partner

A jövőről Tarlós kijelentette, hogy igyekszik majd a békességre törekedni a fővárosi közgyűlés legnagyobb ellenzéki frakciójának vezetőjeként, de nem lesz könnyű partner: "Igazságosság, konstruktivitás, egyszerűség, racionalitás, erre a fővárosi közgyűlés valamennyi frakciója számíthat." Budapestnek eredményesebb, szebb, békésebb, barátságosabb jövőt és megbékélést kívánt.

A szimpatizánsok egyébként végig bíztak abban, hogy az éjszaka átfordul az eredmény, a fiatal aktivisták "béke és rend legyen a trend" feliratú lufikat osztogattak. Az egyik asztalra kipakolták a Tarlós Pista címkézésű borospalackokat.

Erkölcsi ítéletről beszélnek

Pesty László kampányfőnök azt nyilatkozta, hogy a választók erkölcsi ítéletet mondtak Budapesten, vagyis a kormánypártok politikája, illetve a hazudozás ellen szavaztak. A Fidesz és a KDNP megerősödött, és a fővárosi közgyűlés mandátumának közel felét is megszerezték, mondta Pesty László hozzátéve, hogy az MDF-fel együtt kell működniük, amennyiben az MDF-nek is fontos, hogy küzdjön a hazugság ellen.

A választási helyszínek közül a legtöbb fásult tévéstáb és újságíró valószínűleg a Tarlós-sátorban volt, jelentette riporterünk a Köztáraság téri kampányközpontból. Az ide akkreditált riporterek gyakorlatilag este hét óra tétlenül ácsorogtak Tarlós István majdnem éjfélkor megkezdett beszédéig.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!