Vilma
-7 °C
4 °C

Fegyver, olimpia, egyházi iskola a költségvetési tartalékból

2001.12.07. 17:12
A kabinet döntése értelmében számos tárca kap plusz támogatást az éves általános tartalékalap, közelmúltbeli feltöltése után. A pluszforrásból majd minden tárca részesül, a listavezető a belügyi tárca, 19,2 milliárddal, a sereghajtó a szociális tárca egymilliárdos plusz forrásával.
A kormány az éves, 36 milliárd forint általános tartalékot már korábban elköltötte, de év közben kezdeményezte a zárszámadásban a tartalék feltöltését, mégpedig további 48 milliárd forinttal. A kabinet keddi ülésén határozott a többletről, de Borókai Gábor szerint csak péntekre képszült el az összeg részletes felosztása.

A kormány döntése értelmében a Belügyminisztérium 19,2 milliárd forintot kap, a Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium 3, a Szociális és Családügyi Minisztérium 1, a oktatási tárca 4,5, az Egészségügyi Minisztérium 1,5, a Pénzügyminisztérium 4, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma 1,5, az Ifjúsági és Sport Minisztérium pedig 4,4 milliárd forintot kapott. Borókai Gábor kormányszóvivő közölte, a tárcák a kapott összegeket már jelenleg futó programokra fordítják.

A Belügyminisztérium a maga 19,2 milliárdját a túlórák fedezésre, és fegyverkorszerűsítésre fordítja. Az Oktatási Minisztérium a felsőoktatás fejlesztésére, a KHVM árvízvédelmi fejlesztésekre, és autópálya építésre, a szociális tárca közmunkaprogramok indítására, az Egészségügyi Minisztérium intézmények konszolidációjára, a PM a nyugdíjas nyilvántartó rendszer kiépítésére, a kultuszminisztérium egyházi iskolák támogatására, az ISM pedig olimpiai sportágak és olimpiai programok támogatására kapta a plusz pénzt.

A korábbi 36,7 milliárdos keretből 24 milliárdot árvízvédelemre, 6,8 milliárdot a tűzoltók elmaradt pótlékainak kifizetésre fordítottak. Akkor az oktatási 2,8, a kultusztárca 1,5 milliárd pluszt kapott.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.