Hajnalka
0 °C
14 °C

Szombat reggel szabadult Tasnádi

2004.05.01. 06:42
Kedvezményekkel, szombaton, néhány perccel hajnali öt óra előtt szabadult négy és fél éves börtönbüntetésének letöltése után Tasnádi Péter. A jelenleg adócsalással gyanúsított vállalkozót csuklyás testőrei várták a börtönkapuban, esélyt sem adva arra, hogy megszólaltassa őt a sajtó.
Szombaton hajnali öt óra előtt néhány perccel távozhatott szabadon a Kozma utcai börtönből Tasnádi Péter. A kisebb megszakításokkal 1999. szeptembere óta börtönben lévő vállalkozót adócsalás, felbujtóként elkövetett súlyos testi sértés és önbíráskodás miatt marasztalták el. A jogerős bírói döntés alapján négy és fél évet kellett Tasnádi Péternek börtönben töltenie. A bíróság ugyanakkor egy korábbi, két éves felfüggesztett börtönbüntetés letöltését is elrendelte.

Tekintse meg képeinket!
Tasnádi Péter szabadulásával kapcsolatban korábban a vállalkozó ügyvédje azt nyilatkozta: a szabadlábra helyezéshez szükséges kedvezményt, jelen esetben a szabadságvesztés utolsó negyedének elengedését a büntetés-végrehajtási intézet javasolta a bírónak arra hivatkozva, hogy feltélelezhető: "a jövőben törvénytisztelő lesz".

Tasnádi Péter szombaton hajnalban testőrei gyűrűjében lépett ki a börtönkapun. Úgy lehetett tudni, hogy Tasnádit reggel fél ötkor engedik ki a Kozma utcai BV-intézetből, ám ekkorra csupán a sajtó jelent meg a helyzínen és a vállalkozó testőrei. Tasnádiért nyolc, csuklyás, öltönyös testőr érkezett, egy Mercedes 500-assal, illetve egy VW Pasattal. A vállalkozó és emberei esélyt sem adtak a sajtónak a kérdések feltételére, Tasnádi a börtönkaputól elsétált az öt méterre álló limuzinig, majd elhajtott.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.