Auguszta
5 °C
22 °C

Fegyelmi a kaposvári tisztifőorvos ellen

2003.02.05. 08:21
Az országos tisztifőorvos fegyelmi vizsgálatot indított a kaposvári tisztifőorvos ellen, amiért a szakember a háziorvosknak írott körlevélben kérte a gyógyítókat, hogy frissítsék fel a lépfenével kapcsolatos ismereteiket. Az országos tisztifőorvos szerint ugyanis a körlevél tartalma félreérthető és pánikkeltő következtetéseket váltott ki a kaposváriak körében.
Levélben szólította fel a kaposvári ÁNTSZ a Kaposvár illetékessége alá tartozó hetvennyolc település, köztük Taszár háziorvosait is arra, hogy elevenítsék fel ismereteiket a lépfenével kapcsolatban - számolt be a hírről elsőként az Index. "Valóban postáztunk ilyen levelet" - ismerte el az Index érdeklődésére Fadgyas Erzsébet, a városi tisztiorvosi szolgálat főorvosa, értetlenkedve azon, hogyan szivároghatott ki a "bizalmas" információ

Kedden az esti órákban az MTI megkeresésére az országos tiszti főorvos szükségesnek tartotta a közvéleményt tájékoztatni, hogy a taszári katonai bázison történő kiképzés nem jelent sem helyileg, sem országosan biológiai veszélyhelyzetet.

Ungvári György főorvos közleményében tudatta, hogy nyilatkozatára azért került sor, mert a kaposvári városi tiszti főorvos - hatáskörét és felhatalmazását túllépve - a működési területéhez tartozó valamennyi háziorvoshoz, házi gyermekorvoshoz és foglalkozás-egészségügyi szolgálat vezetőjéhez levelet küldött, amelynek tartalma félreérthető és pánikkeltő következtetéseket váltott ki mind a címzettek, mind rajtuk keresztül Kaposvár város lakosságának egy részében.

Magyarországon egyébként 2001. szeptember 11-ét követően a Tisztiorvosi Szolgálat az egész országban a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően felkészült a váratlan események biztonságos kezelésére - hangsúlyozza az országos tiszti főorvos nyilatkozatában. Tudatta azt is, hogy az ügyben fegyelmi vizsgálatot indított.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!