Miklós
-7 °C
2 °C

A lengyeleké lehet a Teleki-szobor

2004.02.20. 07:47
Ha Budapestnek nem kell a Teleki-szobor, akkor az egykori miniszterelnök elnevezett emlékbizottság megpróbálja valahol Lengyelországban felállítani. A Népszabadság úgy értesült, hogy a mű jelenleg egy garázsban vár sorsára.
A szobor lengyel pártolói javasolták, hogy ha Magyarországon nem sikerül alkalmas helyszínt találni, állítsák fel a szobrot valahol Lengyelországba. Kiderült, az alkotás 15 millió forintos költségének jórészét a lengyelek állták.

"Reménykedünk a városháza engedélyében, de ha ez nem születik meg, akkor is megtalálják a szobor helyét" - nyilatkozta a napilapnak a szervezet egyik tagja.

Demszky Gábor főpolgármester fellépése után a budapesti szoborállítás engedélyének visszavonásáról döntött szerdán az önkormányzat egyik bizottsága. A szoborról jövő heti ülésén mondja ki a végső döntést a Fővárosi Közgyűlés.

Mellette és ellene

A Jobbik Magyarországért Mozgalom vezetői a Kossuth téri Károlyi-szobornál azt hangoztatták: ha Károlyi Mihálynak lehet szobra Budapesten, akkor az egykori miniszterelnök is rászolgált az emlékműre. Közben a Honfoglalás 2000 Egyesület országos aláírásgyűjtést kezdett a Teleki-szobor felállításának támogatására.

Civilek az interneten több mint ezer aláírás gyűjtöttek össze a szoborállítás ellen; Fellegi Ádám Pro Urbe-díjas zongoraművész, és több kormánypárti politikus pedig nyilvánosan tiltakozott a szoborkészítők terve ellen.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.