Árpád
-1 °C
9 °C

Kövér tagadja, hogy Torgyánnak mennie kéne

2001.02.03. 18:32
Kapcsolódó cikkek (1)
A Fidesz elnöke tagadta azt a hírt, hogy a telki tanácskozáson döntöttek volna Torgyán József leváltásáról, és hangsúlyozta, hogy nem kételkednek a kormánytöbbség megmaradásában. Szó esett a Fidesz-MKDSZ együttműködés megújításáról, a kisgazdákkal viszont egyelőre nem születik választási megállapodás. Lesz viszont együttműködés a kisgazda függetlenekkel. Az ülés a nyilvánosság kizárása mellett zajlott.
Blöff az a hír, hogy a Fidesz elnökségének Telkiben tartott tanácskozásán döntés született volna Torgyán József leváltásáról - hangsúlyozta Kövér László szombaton, a testület kétnapos ülését követően újságírók előtt nyilatkozva. A Fidesz elnöke aláhúzta azt is: a kisgazdapárt belső válságáról nem esett szó a tanácskozáson.

- Nekünk az FKGP problémáinak megoldásában nem lehet szerepünk - fogalmazott a politikus, hozzátéve ugyanakkor, hogy a kisgazdák gondjai a koalíció problémáit is jelentik. A koalíció stabilitását érintő kérdésre Kövér László úgy válaszolt: nincs oka kételkedni abban, hogy a kormányprogram megvalósításához szükséges kormánytöbbség 2002-ig fennmarad.

Tisztújító kongresszus májusban

A tanácskozáson a Fidesz elnöksége hozzákezdett úgynevezett kampánynaptárának elkészítéséhez, amelyben rögzítik a 2002-es választásokig tartó időszak teendőit. Döntöttek arról is, hogy a párt következő tisztújító kongresszusát májusra hívják össze. Mint elhangzott: ezen a kongresszuson valószínűleg elfogadnak egy olyan dokumentumot, amelyben az ország jelenlegi helyzetének elemzéséből kiindulva, választási programtéziseket fogalmaznak meg.

Megújítják a Fidesz-MKDSZ együttműködést

A kétnapos találkozón a Fidesz vezető testületének tagjai tanácskoztak a választási együttműködés kérdéséről is. Kövér László bejelentette, hogy a Magyar Kereszténydemokrata Szövetséggel megújítják korábban kötött szövetségüket, és így 2002 után több MKDSZ-es politikus ülhet fideszes képviselőként a Parlamentben. Kövér László szólt arról: az MDF elnöke levélben tájékoztatta a Fideszt, hogy a demokrata fórum önállóan kíván indulni az esedékes választásokon, de a második fordulóban hajlandó lesz támogatni a Fidesz jobb pozícióban lévő jelöltjeit.

Formálisan is megállapodnak a kisgazda függetlenekkel

- Az FKGP-ről a választási együttműködés tekintetében nem esett szó, mivel a kisgazdák pillanatnyi belső válsága ezt nem teszi lehetővé - szögezte le a Fidesz elnöke. Kérdésre válaszolva elmondta: a Fidesz frakcióvezetője a közeljövőben felveszi a kapcsolatot a kisgazdapártból kivált immár független képviselőkkel, hogy egy formalizált megállapodást kössön velük, amelyben rögzítik, milyen támogatást tudnak adni egymásnak.

Kövér László reagált arra is, hogy az MSZP, az ő gyöngyösi beszéde miatt, amelyben érintette Horn Gyula exkormányfőt, esetleg elzárkózik a további párbeszédtől. - Sajnálom, hogyha Horn Gyula összekeveri 56-os nem túl dicsőséges szerepvállalását azzal, hogy 2001-ben mit kell tennie egy politikusnak saját nemzete érdekében - vélekedett a Fidesz elnöke, megjegyezve: lehet, hogy hibát követett el, hogy egy több száz fős fórum előtt megpróbálta Horn Gyulát védeni.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!