Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Az ügyészség szerint nem izgatott közösség ellen Barangó

2004.02.19. 12:45
Az ügyészség most írásban is megismételte, és elküldte a rendőrségnek korábbi állásfoglalását, mely szerint a Tilos Rádióban karácsonykor elhangzott kijelentés nem valósítja meg a közösség elleni izgatás bűntettét, ezért a nyomozás megszüntetését javasolja.
Február elején szóban egyeztetett az ügyészség és a Budapesti Rendőr-főkapitányság, s az erről készült feljegyzés arról szól, hogy ez a cselekmény nem valósít meg bűncselekményt, ezért a nyomozást meg kell szüntetni - mondta el az MTI érdeklődésére a Fővárosi Főügyészség szóvivője csütörtökön. "Az ügyészség álláspontja szerint az elhangzott mondat nem valósítja meg a közösség elleni izgatás bűntettét" - közölte Dobos Gabriella hozzátéve, hogy ezt az álláspontot rögzítette most írásban az ügyészség a nyomozó hatóság kérésére szerdán.

A BRFK szóvivője február 12-én úgy nyilatkozott, nem szüntette meg a rendőrség a közösség elleni izgatás alapos gyanúja miatt elrendelt nyomozást a Tilos Rádióban karácsonykor elhangzott kijelentés ügyében. Kozák László alezredes akkor elmondta, hogy a rendőrség ügyészségi állásfoglalást kér, amihez a nyomozás anyagait átküldik.

Az ügyészség most írásban is megismételte korábbi álláspontját, miszerint nem állapítható meg bűncselekmény megalapozott gyanúja. Kozák László alezredes az Index érdeklődésére megerősítette: a rendőrség megkapta az ügyészségi állásfoglalást. Az ügyészségi határozat kötelező érvényű, a rendőrség várhatóan megszünteti az ügyben a nyomozást.

"A Tilos Rádió egyelőre nem kívánja kommentálni az ügyet" - mondta Budavári Eszter, az adót működtető alapítvány ügyvezetője az MTI érdeklődésére.

Az Országos Rádió és Televízió Testület január 21-én harminc napra felfüggesztette a Tilos Rádió műsorszolgáltatási jogát, mert az egyik műsorvezető december 24-én este azt mondta: "kiirtanám az összes keresztényt". A Fővárosi Bíróság felfüggesztette az ORTT által kiszabott büntetés végrehajtását.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!