Natália
-3 °C
7 °C

Új szálon nyomoznak Szász megverésének ügyében

2003.10.07. 07:31
A rendőrség kezdeményezte a Szász Károly elleni támadás nyomozásának meghosszabbítását; a nyomozók most a csődbe jutott ingatlanszövetkezeteket vizsgálják. Közben a K&H Equities-ügyben pénzmosással gyanúsított szír E. A. Hassan kihallgatásakor elismerte, 64 millió forintot fizetett be készpénzben a Tízezer Kft. számlájára.
A rendőrség kezdeményezte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete elnöke, Szász Károly elleni támadás nyomozásának meghosszabbítását, írja a Magyar Hírlap. Megerősített információk szerint a nyomozók azoknál az ingatlanszövetkezeteknél kezdtek adatgyűjtésbe, amelyek a közelmúltban egymás után váltak fizetésképtelenné.

Nincs bizonyíték

A nyomozás vezetői azt valószínűsítik, hogy ebben a körben lehetettek olyanok, akiknek érdekében állt Szász megfélemlítése. A Magyar Hírlap úgy tudja, a rendőrség látókörébe került cégeket és személyeket szinte kivétel nélkül ellenőrizték, de semmi olyan bizonyítékot sem találtak, amelyet a június 16-ai támadással összefüggésbe hozhattak volna. Így csaknem bizonyos, hogy ha az ingatlanszövetkezeteknél sem bukkannak új nyomra, eredmény nélkül fejezik be a nyomozást.

Hasan vallott

Közben a K&H Equities-ügyben pénzmosással gyanúsított szír E. A. Hasan kihallgatásakor elismerte, 64 millió forintot fizetett be készpénzben a Tízezer Kft. számlájára, írja keddi számában a Népszava. Miután a társaság ügyvezető igazgatója ismert médiaszemélyiség, a rendőrök azt is megkérdezték E. A. Hasantól, hogy a népszerű tévést ismeri-e. A szír férfi nemmel válaszolt, ugyanúgy, mint az említett Tízezer Kft. ismert ügyvezető igazgatója, amikor a lap ez ügyben megkereste. (A Magyar Nemzet korábban megírta: a Tízezer Kft. Forró Tamásé.) A műsorvezető, akit a Népszava információi szerint a rendőrség heteken belül tanúként akar kihallgatni, nem kívánt nyilatkozni arról, hogy miért fizethetett cége számlájára 64 millió forintot E. A. Hassan.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!