Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

Torgyán távozni kényszerül?

2001.02.02. 19:22
Torgyán József cáfolta, hogy távozna kellene a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium éléről. Demszky Gábor úgy tudja: Torgyán ultimátumot kapott a miniszterelnöktől, hogy vagy lemond, vagy távozásra kényszerítik. A Tények információi szerint a Fidesz szombati elnökségi ülésén lesz szó Torgyán távozásának kérdéséről. Az RTL Klub úgy értesült, hogy a Fidesz vezető köreiben már megszületett a megállapodás, most már csak Torgyán távozásának technikáját kell tisztázni.
Éhes disznó makkal álmodik - jelentette ki Torgyán József az RTL Klubnak annak kapcsán, hogy felmerült: távozna kellene a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium éléről.

A miniszter a péntek esti csurgói tájékoztatóján cáfolta, miszerint ultimátumot kapott Orbán Viktortól: mondjon le, vagy távozásra kényszerítik.

Az MTI-kérdésére elmondta: a koalíciós szerződés értelmében az FKgP által delegált miniszterek visszahívása az ő pártelnöki jogkörébe tartozik. Tudnom kellene arról, hogy ha önmagamat akarnám visszahívni beosztásomból - jelentette ki.

Torgyán József
cáfolja menesztését
Torgyán cáfolta, hogy hűségnyilatkozatot kért volna

Torgyán azt is tagadta, hogy hűségnyilatkozatot kért volna a kisgazda miniszterektől és államtitkároktól arra az esetre, ha neki le kellene mondania. Az agrárminiszter lapértesülések szerint az után kérte, hogy a politikusok a koalíció esetleges szakadásakor vele együtt mondjanak le tisztségükről, hogy szerdán találkozott Orbán Viktorral.

Ugyan Torgyán akkori nyilatkozatában azt mondta, a megbeszélésen nem esett szó sem távozásáról, sem pedig menesztéséről, az FKGP hirtelen összehívott rendkívüli ülésének ténye nem erre utal.

Az egyik érintett, Szabó János honvédelmi miniszter cáfolta a hűségnyilatkozat hírét.

A Tények szerint Orbán Viktor többször felszólította Torgyán Józsefet, hogy menessze Szabadi Bélát, a földművelésügyi tárca politikai államtitkárát, de a miniszter nemet mondott neki.

Szombaton dönthetnek Torgyánról

Torgyán József esetleges leváltásáról a Tények információi szerint a Fidesz szombati elnökségi ülésén lesz szó.

A Tv2 híradójának értesülése szerint annak függvényében döntenek az agrárminiszter menesztése vagy maradása mellett, elindítja-e az ügyészség Torgyán Attila ellen a nyomozást. A TV2 ugy tudja, ha a vesztegetés vádja igaznak bizonyul, Torgyán Józsefnek biztosan mennie kell.

Torgyán a jövő héten távozik?

Az RTL Klub információi szerint a jövő héten távozik a kormányból Torgyán József. A TV-csatorna szerint erről a Fidesz vezető köreiben már megszületett a megállapodás, most már csak Torgyán távozásának technikáját kell tisztázni.

A miniszter menesztésével felmerül, hogy a kisgazdapárt marad-e a koalícióban. Az RTL Klub információi szerint az FKGP parlamenti frakciója Torgyán nélkül is támogatja majd a koalíciót, és helyükön maradnak a párt által delegált miniszterek is.

Demszky úgy tudja, Torgyán ultimátumot kapott

A szabaddemokraták megbízható kormányzati körökre hivatkozva állítják: a kisgazda pártelnök napokon belül távozik a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium éléről.

Torgyán József ultimátumot kapott Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy vagy lemond, vagy távozásra kényszerítik - mondta Demszky Gábor, az SZDSZ elnöke.

Kövér László az MTI-nek adott nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy az elnökségi ülésen személyi kérdések nem kerültek szóba, kritikát egyik tárca tevékenységével kapcsolatban sem fogalmaztak meg. Az elnökség a tervek szerint pénteken este a napvilágot látott közvélemény-kutatási adatok eredményeit, szombaton pedig a párt szövetségi politikáját vitatja meg. Borókai Gábor kormányszóvivő is azt mondta, hogy Torgyán távozása nincs napirenden.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.