Auguszta
4 °C
22 °C

Torgyán: Nem engedek a Fideszes-ÁVH-s módszereinek

2001.07.14. 13:39
A többpárti demokráciát nem engedjük Fidesz-demokráciává silányítani - jelentette ki Torgyán József. A kisgazdák elnöke keményen bírálta a legnagyobb kormánypártot, amely szerinte "az egypártrendszerként működő kétpártrendszert" akarja kialakítani.
Torgyán úgy látja: Antall József hiteles konzervatív elkötelezettségével szemben Orbán Viktor liberálisból magát népnemzetivé átképző politikus, aki a néhai kormányfőtől "leginkább az intrikusi képességeket tanulta el, s ebben még tanítómesterét is túlszárnyalta".

Torgyán József
Az FKGP elnöke a Magyar Hírlapnak adott interjújában úgy nyilatkozott, hogy a Fidesz közös kormányzásuk első három évében semmit sem tartott be az ígéreteiből. Ugyanakkor a Népszabadságnak már keményebben fogalmazott: "A politikában nincsenek örök igazságok, nincsenek sohák. De tudván, hogy az ártatlan gyermekemmel szemben a büntetőjogi hajszát a Fidesz indította, pillanatnyi érzésem szerint már semmiképpen sem mennék be velük egy kormányba." Torgyán az FKGP és a személye, illetve a családtagjai elleni támadások irányításával a Fideszt vádolja. Mint mondja "annyi kést döftek a hátunkba, hogy ott már egy négyzetmilliméternyi helyet nem találni".

Torgyán emlékeztetett arra, hogy a vidék felemelését ő vezette be sikerrel a politikába, s ennek óriási lehetőségeit és hatalmas szavazótáborát látva indították az FKGP ellen a hajtóvadászatot. Miközben koalíciós partnere azért támadja őt, mert nem mindig pályáztatott minisztériumában, a Fidesz éppen közbeszerzési eljárások nélkül építi az autópályákat - mutatott rá Torgyán, hozzátéve: jó volna nem csupán a kényelmetlenné vált kisgazdák környezetében kutatni bűncselekmények után.

A pártelnök biztos abban, hogy ő nem juthat volt államtitkára, Szabadi Béla sorsára. "Engem semmivel sem tudnak megfogni" - fogalmazott, jelezve: nem azért küzdött a kommunizmus ellen, hogy 69 éves korára "ÁVH-s Fideszes-módszerek szenvedő alanyává váljék". Torgyán leszögezte: ha a Fidesz nem tér észhez időben, eldől a 2002-es választások kimenetele. Torgyán a Népszabadságnak adott nyilatkozatában ismét kiállt Szabadi mellett, akinek előzetes letartóztatását valószínűleg újabb hatvan nappal hosszabbítják meg, miután az ügyészség ezt pénteken kezdeményezte.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.