Előd
5 °C
12 °C

Torgyán legfeljebb száznapos fogságra számít

2001.08.02. 16:47
Torgyán József számít arra, hogy az agrártárca tulajdonában lévő cégeknél történt visszaélések miatt felelősségre vonják. Az FKGP elnöke biztos abban, az ügyészségnek a végső célja nem Szabadi Béla, hanem az ő eltávolítása a politikai palettáról. Az Index úgy tudja, hogy az FKGP elnöke csak arra kérte a kisgazdákat a csütörtöki vezetőségi ülésen, hogy amíg őt fogva tartják, addig ne lépjenek ki a koalícióból.
Torgyán József most már világosan látja, hogy megpróbálják felelősségre vonni az FVM-hez tartozó cégeknél történt visszaélések miatt. Az FKGP elnöke a csütörtöki vezetőségi ülésen kijelentette: megvan a lehetőség arra, hogy Szabadi Béla sorsára kerüljön, vagyis őrizetbe, majd előzetes letartóztatásba helyezzék. Mint ismeretes az FVM volt politikai államtitkárát jelenleg hűtlen kezeléssel és csalással vádolják.

A kisgazdák vezére biztos abban, hogy nem tudják a felelősségét megállapítani, s maximum 90-100 napig tartják fogva. A fogdában legalább kipiheni magát, s erőt gyűjthet. Az elnökségi ülésen arra kérte a politikusokat, hogy ezalatt ne lépjenek ki a koalícióból. Azt hangoztatta: majd ha kiengedik a fogdából, végigjárja az ország összes települését, és elmondja az embereknek, hogy a Fidesz milyen eszközöket alkalmaz a kisgazdák ellehetetlenítésére. Az FKGP elnök úgy véli, hogy az ügyészségnek nem Szabadi Béla eltávolítása a célja, hanem Torgyán József.

Ahhoz azonban, hogy Torgyán Józsefet őrizetbe vegyék, az országgyűlésnek fel kell függesztenie a honatya mentelmi jogát. Ezt legkorábban a rendkívüli parlamenti ülés összehívásakor, illetve szeptemberben, az őszi ülésszak kezdetekor tehetik meg.

A Magyar Nemzet információi szerint Simon László, Torgyán korábbi jó barátja azt fontolgatja, hogy alkut köt a rendőrséggel. A lap úgy tudja, hogy ez Torgyán József és Szabadi Béla személyét is érintheti, ugyanis a férfi "semmi esetre nem szeretné elvinni más balhéját". Simon régebben a GMS '96 Kft. vezetője volt. A rendőrség azt gyanítja, hogy a GMS '96 Kft.-nél bűncselekmények történtek, ezért a cég volt kereskedelmi igazgatóját, Böröczky Csabát előzetes letartóztatásba helyezték, ugyanis 30 milliós sikkasztással és 77 millió forintos hűtlen kezeléssel vádolják.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.