Miklós
-7 °C
4 °C

Torgyán, templomok helyreállítója

2000.12.09. 14:57
A magyar termelők az Európai Unióban szokásos áraknál lényegesen olcsóbban értesítik termékeiket, ami nem tartható a végtelenségig - mondta Torgyán József Szolnokon, a pártja nagygyűlése utáni tájékoztatón.
A Független Kisgazdapárt elnöke így reagált arra a sajtóhírre, miszerint jövőre Magyarországon az alapvető élelmiszerek árának drasztikus emelkedése várható.

Az alapvető élelmiszerek drágulása a csatlakozási folyamat természetes velejárója.
Az agrártárca vezetője kijelentette: számos alkalommal felhívták már a lakosság figyelmét arra, ahogy Magyarország egyre közelebb kerül az EU-tagsághoz, egyre kevésbé tudja magát függetleníteni az ottani árviszonyoktól.

Az alapvető élelmiszerek drágulása így nem a jelenlegi kormány, illetve az agrártárca hibájának róható fel, hanem a csatlakozási folyamat természetes velejárója - hangsúlyozta.

Torgyán a bérszínvonalról

Lényeges az is, hogy gazdasági fejlődésünk következtében olyan bérszínvonalat is tudjuk magunknak teremteni, ami az Európai Unióban szokásos - tette hozzá Torgyán. Szerinte erre minden esélyünk megvan. Magyarázata szerint azért, mert az agrárium '98 óta látványos fejlődésen megy át és nincs a magyar mezőgazdaságnak egyetlen egy olyan mutatója sem, amely 2000-ben ne fejlődött volna.

A kisgazda politikus rámutatott, hogy leglátványosabban a jövedelemtermelő képesség emelkedett: az idén megkétszereződött.

Torgyán a hódmezővásárhelyi választásokról

Torgyán József pártja helyzetéről szólva kijelentette, hogy az FKGP az időközi választásokon "átütő sikert" aratott.

A kisgazdák az elmúlt hónapban megtartott polgármester-választásokon győztek Zala, Somogy, Bács-Kiskun és Szolnok megyében - sorolta.

Hozzátette: Hódmezővásárhelyen csekély szavazattal ugyan alulmaradtak, de támogatottjuk "tiszteletreméltó" 48 százalékos szavazati arányt ért el.

Úgy tűnik - vélekedett -, az ott elszenvedett vereségben benne van az is, hogy Mucsi Imre a Kisgazdapárttal kötött szerződéstől eltérően a baloldal egy részének támogatását is elfogadta, ami jobboldali szavazók bizonyos hányadának elvesztésével járt.

A miniszter-pártelnök szerint a Független Kisgazdapárt igen népszerű az országban.

Torgyán, a templomok helyreállítója

Bárhol járunk az országban, mindenütt jelentős tömegek fogadnak bennünket, és az agráriumban és vidékfejlesztésben elért eredményeinket elismerik, és megköszönik áldozatkész munkánkat - hangsúlyozta.

Torgyán József végül délutáni Szolnok megyei programjáról elmondta: miniszterként Szolnokon és Kőtelken a katolikus és a református egyház képviselőivel szerződést köt azért, hogy minél hamarabb helyreállítsák az állagukban megromlott falusi templomokat.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.