Piroska
-10 °C
1 °C

A tulajdonosok bíznak a Hír Tv menedzsmentjében

2004.10.25. 14:12
A Hír Tv tulajdonosai a leváltások és távozások ellenére továbbra is támogatják a két hónapja kinevezett Gajdics Ottó vezetése alatt álló menedzsmentet. Töröcskei István egy hétfői stábértekezleten jelezte, hogy nem szólnak bele a televízió több emblematikus figurájának távozása után kialakult helyzet rendezésébe.
Töröcskei István a Hír tv tulajdonosai nevében "töretlen bizalmáról biztosította" a csatorna menedzsmentjét. Az üzletember a Hír Tv hétfői stábértekezletén személyesen jelezte, hogy a tulajdonosok nem kívánnak beleszólni a televízióban kialakult helyzet rendezésébe, a megoldást a menedzsmenttől várják.

Mindenkiben bíznak

Újabb nemzetes
Az Index információi szerint a leváltott Gulyás István helyett ideiglenesen Szikszai Pétert nevezik ki a Hír Tv hírigazgatói posztjára. Szikszai Gajdics Ottóhoz hasonlóan a Magyar Nemzettől kerül a tévéhez: eddig a lap internetes oldalának felelős szerkesztője volt. Gajdics Ottó az Index kérdésére nem kívánta megerősíteni az értesülést.
Gajdics Ottó vezérigazgató-helyettes az Index kérdésére elmondta, hogy "hivatalosan nem volt tudomása" arról, hogy a múlt héten aláírásgyűjtés is kezdődött a "régi" hírtévés vezetők támogatására, bár azt elismerte, hogy Gulyás István hírigazgató elmozdítását követően olyan hírek kaptak lábra, amelyek szerint a stáb egy jelentős része visszaköveti Gulyást. Az augusztusban a Magyar Nemzettől átigazolt Gajdics azt is cáfolta, hogy a csatornánál a nemzetesek és a tévé korábbi dolgozói között alakult volna ki feszültség. Gajdics elmondta, hogy ő is jelezte a tévé munkatársainak: "mindenkiben bíznak, és azt várják tőlük, amit eddig teljesítettek". A vezérigazgató-helyettes elismerte, hogy a távozások miatt egyes esetekben nehéz helyzet alakult ki, ám mint mondta, ezeket a problémákat gyors átszervezésekkel sikerült úgy megoldani, hogy "a nézők nem sokat észleltek belőle".

Azonnal felmondott

Mint emlékezetes, a Fidesz PR-osainak kezdeményezésére megvágott Orbán-interjú miatt a múlt héten beadta lemondását Kóczián Péter, a Hír Tv egyik állandó műsorának vezetője. A sajtónyilvánosságot kapott esetet követően Gajdics úgy döntött, hogy csütörtökön mégis leadják a Fidesz-elnökkel készült beszélgetés vágatlan változatát. Az ismétlés miatt azonban az Index információi szerint személyes vitába keveredett Gulyás István hírigazgatóval, aki nem kapott szót a döntés meghozatalakor. Gajdics távollétében Gulyás egyéni akcióba kezdett a stúdióban, ám a visszaérkező vezérigazgató-helyettes négyszemközti megbeszélésen azonnali hatállyal felmondott Gulyásnak.

Rögtön megszegte

Gajdics, aki Borókai Gábor váratlan lemondása után került a Hír Tv vezetésébe, néhány nappal kinevezése után távolította el a televíziótól Pörzse Sándort is. A vezérigazgató-helyettes a csatornán leadott, a személyi kérdések hátterével foglalkozó interjújában beszélt a felmondás okairól. Gajdics szerint Pörzsének azért kellett mennie, mert nem tartotta be az első vezetői értekezletére vonatkozó kibeszélési tilalmat. "Én akkor nagy tisztelettel megkértem mindenkit, hogy az ezen a megbeszélésen elhangzottakat ne kommunikálják kifelé, mert az új menedzsmentnek van egy szilárd és nagyon komoly érvek mentén fölállított kommunikációs stratégiája, és arra kértem mindenkit, hogy ezenkívül a nyilvánosságot - se az elsőt, se a másodikat - ne nagyon tájékoztassák." - mondta Gajdics, hozzátéve, hogy Pörzse Sándor akkor ezt az utasítást "elsőként és azonnal megszegte".

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.