Zalán
6 °C
19 °C

Hivatalos személy elleni erőszak lehet a tortadobálás

2004.03.29. 15:59
A hivatalos személy elleni erőszak gyanúját is felveti a múlt pénteki salgótarjáni tortaügy, véli a rendőrség, amely továbbította az iratokat az ügyészségi nyomozóhivatalhoz. A salgótarjáni képviselő-testület óvodabezárási döntése ellen tiltakozva vágott a polgármesterhez tortát az egyik szülő. A rendőrség akkor még garázdaságot gyanított.
Az ügyészségi nyomozóhivatal vizsgálja tovább a múlt pénteki tortadobálást, nyilatkozta az Indexnek Kaszás Ottó, a Nógrád megyei rendőrség szóvivője. Tájékoztatása szerint a rendőrség hétfőn adta át az aktákat az ügyészségnek, az eddigi vizsgálatok a hivatalos személy elleni erőszak gyanúját vetik fel, közölte a szóvivő. Az ügyet azért az ügyészégnek kell vizsgálnia, mert Puszta Béla polgármester egyúttal országgyűlési képviselő is.

Amint arról az Index is hírt adott, a pénteki városi közgyűlés döntött a Salgótarján belvárosában található Százszorszép Óvoda megszüntetéséről. A döntés után az óvoda bezárás ellen tiltakozó szülők elhagyták a városháza tanácstermét, az egyik szülő azonban egy tortával a hóna alatt visszatért az éppen szünetet tartó testület ülésének helyszínére, ahol a polgármester arcába akarta nyomni születésnapi tortáját.

Tomka István az Indexnek korábban azt nyilatkozta: mivel a város jegyzője megpróbálta kiverni az édességet a kezéből, ezért rajta és Puszta Béla ruházatán landolt a habostorta. A dühödt szülőt némi dulakodás után kivezették az önkormányzat épületéből.

A szülők sajnálkoznak

Az esetet követően a város jegyzője tett feljelentést a rendőrségen. Az óvoda szülői munkaközössége hétfőn állásfoglalást tett közzé, amelyben azt kéri, hogy "a cselekményt a közvélemény egyediségében kezelje, és ne a szülői közösség egészét minősítse ezzel". A Mitró Éva elnök és Farkas Beáta elnökhelyettes nevével jegyzett állásfoglalásban a szülői munkaközösség sajnálatát fejezi ki a közgyűlésen történtek miatt.

"A közvélemény csak egy tortára figyel"

"Bár a tiltakozás e módját természetesen nem tartjuk a demokratikus meggyőzés eszközének, a Százszorszép Tagóvoda megszüntetését továbbra sem tekintjük véglegesnek és megfellebbezhetetlennek" - áll a nyilatkozatban. Az állásfoglalás tartalmazza: "Sajnálatosnak tartjuk, hogy a közvélemény csak egy tortára figyel fel, nem pedig arra, hogy a város önkormányzata minden valódi ok nélkül és több mint 2600 városlakó tiltakozó aláírása ellenére bezárja legcsaládiasabb és leggazdaságosabban működő óvodaintézményét."

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!

Hajóutak

Csodás hajóutak: Olaszország, Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!