Judit
3 °C
6 °C

A TV2 letiltotta a politikai hétvégéről a megasztárosokat

2005.11.04. 15:01
A Fidesz vasárnapi szövetségi gyűlésének műsorában Tóth Vera, a Fiatal Baloldal hétvégi rendezvényén Gáspár László lett volna a sztárvendég, a TV2 azonban az Indexet arról tájékoztatta, hogy egyetlen megasztár sem léphet fel politikai rendezvényen. Először két hete Caramell rádiós szereplését tiltotta le a kereskedelmi adó, a tavalyi tehetségkutató nyertese Gyurcsány Ferenc kormányfő riporteri kérdéseire válaszolt volna.

Vasárnap tartja második szövetségi gyűlését a Fidesz a Budapest Sportarénában. Az esemény sztárvendége Nyitrai Zsolt helyettes kampányfőnök bejelentése szerint Tóth Vera, a TV2 tehetségkutató versenyének első győztese lenne. A TV2 azonban nem engedi el politikai eseményre, mondta el Lóránt Gergely, a TV2 sajtófőnöke az Indexnek.

Caramellel kezdődött

A Fidesz művészetet kért
A Fidesz szerint a TV2 eddig folytatott gyakorlata ezzel az állásponttal ellentétes. Rogán Antal közleményében úgy reagált a csatorna tiltására, hogy "a TV2 ismét bebizonyította, hogy kettős mércével mér." "A Fidesz nem politikai szempontok szerint mérlegel, és nem politikai kiállást vár el a művészektől, fellépésük kizárólag művészi produkció - olvasható a közleményben.

A sajtófőnök emlékeztetett arra, hogy nemrég Caramell ügyében általános jellegű állásfoglalást hozott a kereskedelmi csatorna vezetősége, amely szerint a tehetségkutató sztárjai nem szerepelhetnek politikai eseményeken. Mint arról az Index is beszámolt, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök interjúvolta volna meg a Megasztár második nyertesét a Klub Rádió Kontra című műsorának ünnepi adásában, a tévécsatorna azonban végül úgy döntött, nem engedi szerepelni a rádióban Caramellt.

A Fidesz vasárnapi rendezvényére egyébként először Zsédát kérték fel szereplésre, Zséda azonban az Indexnek elmondta, hogy nem vállalata a fellépést, mert nem szeretné, ha a zenéjét politikai célra használnák fel. Nem lép föl a Fidesz rendezvényen a miniszterelnököt leárulózó beszólásával nagy port kavart Pataky Attila sem.

A FIB-nél Gáspár Laci énekelne

A Fiatal Baloldal vasárnap nagyszabású tagtoborzó rendezvényt szervez a Millenáris Parkba. Az Index úgy tudja, hogy erre az eseményre Gáspár Lacit szervezték be sztárvendégnek, ám Lóránt Gergely szerint rá is vonatkozik a csatorna döntése. A Fiatal Baloldal rendezvényén egyébként egy drum and bass dj is fellép, és a szervezet elnöke, Komássy Ákos mellett beszédet mond Hiller István szocialista pártelnök, valamint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is.

"Korai még véglegeset mondani, mert nekem Caramellel szemben nincs olyan szerződésem a TV2-vel, amelynek alapján megtilthatják a fellépésemet" - mondta az Indexnek Gáspár László. Ellenére, ha a tévé kifejezetten kéri, hogy ne lépjen fel a politikai rendezvényen, akkor az énekes szerint végül biztos megegyeznek majd. Gáspár László egyébként érdektelen tartja, hogy egy politikai szervezet - ebben az esetben a FIB kérte fel -, ő ugyanis a zenéjével nem politizál. "Oda megyek, ahova hívnak és ahol jó fellépési körülmények vannak, a többi nem érdekel" - mondta az énekes. Megpróbáltuk elérni Tóth Verát is, de egyelőre nem sikerült.

Korábban még szabad volt

Gáspár László korábban - a száz lépés programját népszerűsítendő - már végigjárta az országot Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, de akkor még nem tiltották a megasztárosoknak a politikai rendezvényeken való szereplést. Torres Danit ugyancsak nem érintette még a tiltás, ő az SZDSZ liberális hetén lépett fel nemrég.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.