Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Ismét tüntetnek a háborúellenesek

2003.03.25. 00:40
Kapcsolódó cikkek (1)
A Civilek a Békéért kéri a demonstrálókat, hogy a szombati tüntetésükön tartózkodjanak az aktuálpolitikai megnyilvánulásoktól.
Újabb háborúellenes demonstrációt szervez az a Civilek a Békéért mozgalom, amelynek február 15-i tüntetésére néhány, kormányellenes jelszavakkal és transzparensekkel érkező csoport fellépése nyomta rá a bélyegét. A szervezők ezúttal is hangsúlyozták, hogy céjuk az iraki háború elleni tiltakozás. "A Civilek a Békéért" - ahogy nyilatkozatukban szerepel - "a terrorizmust és Szaddam Huszein elnyomó rendszerét is elitélő nemzetközi antirasszista békemozgalom része."

"A támadás valódi oka a hatalmas iraki olajtartalékok megszerzése, az USA gazdaságának fellendítése, és közel-keleti pozícióinak megerősítése, az elrettentés. A háború ellentétes a nemzetközi joggal. Az USA iraki agressziójával megnyilvánul egy új világrend: az USA világuralmi pozíciója." - áll a felhívás szövegében.

A Civilek a Békéért március 29-én 15 órakor szervezi következő demonstrációját, a Vörösmarty téren. A felvonulók az Egyesült Királyság és az USA nagykövetsége, majd a Parlament előtt szólalnak fel "az amerikai és a magyar kormány háborúpárti, és az azt tétlenül néző parlamenti pártok cinkos politikája ellen". A szervezők felhívásukban kiemelték: "pártpolitikától és nemzetiségi, faji gyűlölködéstől mentes" megmozdulást terveznek.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.