Előd
5 °C
12 °C

Szabad utat kaphatnak a tüntetők

2004.04.15. 09:01
A kormány módosítaná a gyülekezési törvényt. Ha jóváhagyja az erről szóló javaslatot, csak akkor tilthatnának meg demonstrációt, ha a közlekedés megbénulásához vezetne - írja a Népszabadság. A jelenlegi szabályozás szerint a hatóság akkor tilthat be egy tüntetést, ha az előzetes megítélése szerint a forgalom rendjének aránytalan sérelmével járna.
A jelenlegi szabályozás szerint a rendőrség "közlekedés rendjének aránytalan sérelme" miatt megtagadhatja egy tüntetés engedélyezését.

A korábban sok vitát kiváltó, viszonylag laza megfogalmazást a kormány egyértelműbbé tenné: a rendőrség csak akkor tilthatna meg tömegdemonstrációt, ha az "az adott település közlekedésének megbénulásával" járna.

Ezt is tartalmazza az uniós csatlakozással összefüggő törvénymódosításokról szóló előterjesztés - értesült a Népszabadság.

A több tucat törvényt érintő tervezet szerint a gyülekezési törvény egyébként is korrekcióra szorul, mert pontosítani kell, hogy a Magyarországon tartózkodó külföldiek mely köre jogosult például tüntetés szervezésére; a javaslat szerint a bevándoroltak, a letelepedettek és a tartózkodási engedéllyel rendelkezők egyaránt élhetnek ezzel a joggal.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!