Gusztáv
-11 °C
-2 °C

A kormány ellen tüntettek a Parlament előtt

2002.06.25. 13:11
A jobboldali szervezetek a választások óta számos demonstrációt szerveztek a Parlament elé. Kedden egy 60 fős csoport tűntetett a kormánypártok ellen: kommunistáztak, zsidóztak, ha baloldali politikust láttak, éljeneztek, ha jobboldali tűnt fel a színen. A Lelkiismeret Csoport eközben folytatja éhségsztrájkját a téren, ahol karszalagos fiatalok vigyázzák a rendet a "provokátorok" ellenében.
Mintegy 50-60 fős csoport tüntetett a kormánypártok ellen kedd délelőtt az Országház előtti Kossuth téren, a helyszínt tíz rendőr vigyázta laza kordont vonva.

Mocskosok

Az Országgyűlés ülésére érkező kormánypárti képviselőket szidalmazó kiabálás - "mocskos SZDSZ", "mocskos zsidók", "mocskos kommunisták" - fogadta.

A magasba emelt transzparenseken a következő feliratok voltak olvashatók: "Mondjon le Medgyessy a kormányával együtt, amíg még nem késő", "Elcsalt választás, hazug Medgyessy, illegitim kormány".

Az érkező fideszes képviselőket a tüntetők megéljenezték. A helyszínen aláírást gyűjt a Lelkiismeret 88 csoport. Tóth Vladimír aktivista az MTI-nek elmondta: az aláírásokat az előrehozott választásokért, a Pannon Rádió eredeti formában való fennmaradásáért gyűjtik.

Provokátoroktól védenek

A demonstrálók között többen nemzeti színű karszalagot viselnek, ők az öt éhségsztrájkolót "védik a provokátoroktól".

Kocsis Imre és négy társa szintén az előrehozott választások kiírásáért folytat éhségsztrájkot a Kossuth téren.

A tüntetési láz a választásokat követő első ülésnapon kezdődött , mikor is a szocialista képviselők a Lelkiismeret '88 Csoport tagjainak "hazaárulózása" mellett vonultak be az Országgyűlés épületébe.

Vadkemping a Kossuth téren címmel tudósítottunk arról, hogy a Lelkiismeret Csoport vezetője sátrat vert a Kossuth téren, hét napig nem eszik, utána kész forradalmat szervezni.

Előtte ugyancsak a Kossuth téren demonstráltak a jobboldali fiatalok. Ekkor Nemzeti ellenállási napot szerveztek új választások kiírásáért és célzott zsolozsmát tartottak a képviselők lelkiismeretére.

Fokozódik
A miniszterelnök távozását sürgető "piros lapokat" helyeztek el a Fidesz-frakció Fidelitas tagozatának képviselői kedd reggel Medgyessy Péter üléstermi helye elé az Országgyűlésben. Az akció előtti sajtótájékoztatón Gyürk András, a Fidelitas elnöke úgy fogalmazott: a D-209-es elvtárs múltja Magyarország jövőjét veszélyezteti.

Hozzátette, a Fidelitas tagjai szüleiknek, nagyszüleiknek is tartoznak azzal, hogy lemondásra szólítják fel "a D-209-es elvtársat". - Medgyessy Péter hazudott, eltitkolta múltját párttársai, koalíciós partnerei és választói előtt - mondta a politikus. Rogán Antal, a Fidelitas alelnöke úgy fogalmazott, hogy a nemzetközi helyzet fokozódik. Mint mondta, az EU vezetői döbbenettel figyelik, ami Magyarországon történik.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!