Dömötör
11 °C
14 °C

Butykatelep szakítana Nyíregyházával

2001.12.04. 15:22
A nyíregyházi türelmi zóna vita következményeként Butykatelepen megkezdődött a jogi előkészítése annak, hogy az 1500 lakosú településrész leváljon a nyírségi nagyvárostól, s önálló községgé szerveződjön - közölte Lengyel Károly, a butykatelepiek szószólója kedden az MTI-vel.
A nyíregyházi képviselőtestület a butykatelepiek két héttel ezelőtti, 48 órás ülősztrájkkal is nyomatékosított kérése ellenére sem vonta vissza, csak felfüggesztette a kifogásolt rendeletét. Ez a településrész szomszédságában jelölte ki a prostitúciós türelmi zónát. A nyíregyházi településrészen lakók lakossági fórumon határoztak a különválási folyamat megindításáról.

Még bizakodnak

A szószóló megjegyezte: a butykatelepiek ugyan készülnek a válásra, de bíznak abban, hogy végül nyugvópontra jut a türelmi zóna vita, s mégsem alakul ki prostitúciós terület a lakóhelyük közelében.

- Reméljük, hogy az Alkotmánybíróság kedvezően bírálja majd el azt a beadványunkat, amelyben a türelmi zóna kijelölését elrendelő törvény alkotmányellenessé nyilvánítását kérjük a testülettől - fűzte hozzá a szószóló.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.