Miklós
-7 °C
2 °C

Szerényebb ünnepség lesz augusztus 20-án

2004.08.04. 11:44
Az idei tűzijáték nem lesz kevésbé grandiózus, mint a tavalyi, ígérik a szervezők, akik az idén 175 millió forintból szervezik az augusztus 20-i ünnepséget. A tavalyinál jóval szerényebb költségvetés miatt elmaradnak a Margit-szigeti gyermekprogramok és a koncertek, írja a Népszbadság. A karcsúsítás egyik oka, hogy a csatlakozás alkalmából tartott ünnepségek sok pénzt elnyeltek.
A Hungexpo Rt. és alvállalkozóként a Mafilm Rt. rendezi az idei augusztus 20-i ünnepségeket, adta hírül a Népszabadság. A tavalyi 320 millió forint helyett idén 175 millióból kell kigazdálkodniuk az ünnepséget a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) júniusban kiírt közbeszerzési pályázatán nyertes cégeknek.

A karcsúsítás oka a költségvetési megszorítások mellett, hogy a május 1-i csatlakozási ünnepségek sok pénzt emésztettek fel, mondta Dr. Friss Gábor, a MeH rendezvényszervezői titkárságának vezetője. A tűzijátékon ez nem fog meglátszani, de elmaradnak a koncertek és a Margit-szigeti gyerekprogramok.

Hungexpo és Mafilm

Tavaly írtak ki először közbeszerzési pályázatot az ünnepségek lebonyolítására; az akkori győztesek közül a Nexus Reklámügynökség Rt. most is indult, de a mostani nyertes az ÁPV Rt. 82 százalékos tulajdonában álló Hungexpo Rt. lett.

A rendezvény költségesebb részét jelentő tűzijáték rendezője a szintén az ÁPV Rt.-hez tartozó Mafilm Rt., amelynek vezérigazgatója, Tolmár Tamás ígéri, a korlátozott anyagi lehetőségek nem mutatkoznak meg az égi látványosság színvonalában.

Programok

Akárcsak tavaly, 2004-ben is a Gellért-hegy oldalából és a Dunáról lövik fel a rakétákat, és a szervezők újszerű, látványos technikai megoldásokat ígérnek. A szervezőknek a jövő hét elejéig kell elküldeniük a látványtervet a Tűzoltóság Budapesti Parancsnokságának, hogy idejében megszervezhessék a helyszín biztosítását.

Tavaly két kisebb tűzeset kísérte az esti ünnepséget, a rendőrség később büntetőeljárást is indított az ügyben.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.