Mária
-6 °C
-2 °C

Nincs akadálya a tüzijátéknak

2003.08.08. 11:27
A főváros városképvédelmi bizottsága megadta az engedélyt az augusztus 20-i tüzijáték Gellért rakpartot érintő szakaszára is, így gyakorlatilag minden akadály elhárult az összesen mintegy hatszázmillió forintba kerülő és a tüzijátékban kicsúcsosodó augusztus 20-i ünnepségek elől.
Még közvetlenül a péntekre összehívott rendkívüli ülés előtt is nyújtott be néhány kérelmet a főváros városképvédelmi bizottságához az augusztus 20-i nemzeti ünnepet szervező Nexus Reklámszervező Kft., amely mulasztása miatt kis híján nem kapott engedélyt a tüzijáték megszervezésére a Gellért rakparti részre.

Az utolsó pillanat

A Miniszterelnöki Hivatal és a szervező cég csak az utolsó pillanatban vették észre, hogy még hiányzik néhány engedély az augusztus 20-i ünnepségre, emiatt a kérelmet elbíráló városképvédelmi bizottságnak rendkívüli ülést kellett összehívnia.

Németh Zoltán, a bizottság fideszes alelnöke az Indexnek elmondta, hogy a testület a szabadságolások miatt éppenhogy határozatképes volt, a tizenhárom tagból heten jelentek meg. A képviselők tartózkodás nélkül megadták az engedélyt a Gellért rakpartra, majd azokat a kérelmeket is támogatták, amelyeket a Nexus közvetlenül a bizottsági ülés előtt nyújtott be. A kérelmeket a Margit-szigeti napozó kialakítására és a főváros több pontján felállítandó színpadokra kérték.

Nem úgy van az

A Miniszterelnöki Hivatal álláspontja azonban az, hogy nem ők, hanem a Sasváry Szilárd fideszes képviselő által vezetett bizottság hibázott. Szerintük a szabadságra utazó bizottsági elnök egyszerűen nem volt hajlandó összehívni a testületet, pedig közben hirdették ki a tüzijáték megszervezésére kiírt közbeszerzési pályázatot. S noha előtte már a szokásos helyekre: a vízre, a hidakra a MeH mintegy megelőlegezve megkérte és meg is kapta az engedélyt, nem tudhatták - állítják, hogy a végső nyertes a Gellért rakpartnál is rakétákat fog fellődözni. Így tolódott el, hogy a kérelmet "normális időben" adják be. Meglátásuk szerint a magát kérető fideszes elnök végül megijedhetett, hogy miatta marad el az augusztus 20-i tüzijáték, így a Fidesz végül hirtelen összehívta a testületet, amely ma döntött.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!