Előd
5 °C
12 °C

Lefoglalta a rendőrség a tv2 dokumentumait

2001.06.13. 19:24
Az Agrárinnovációs Kht.-val kapcsolatos oknyomozó riportja során a tv2 birtokába jutott dokumentumokat ma lefoglalta a rendőrség. A több mint háromezer oldalas iratköteget az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága azért akarja áttanulmányozni, mert a cégtől ellopott papírokat vélt fölfedezni a tv2 műsorában a rendőrség egyik tanúja. Az MTI úgy tudja, hogy a nyomozók arra is keresik a választ: hogy jutottak a dokumentumok a tv2 birtokába.
Az agrártárca eltűnt milliárdjairól szóló oknyomozó riportfilmet hétfőn este vetítette le a tv2. A műsor az FVM cége által támogatásra és tanulmányokra odaítélt több száz millió forint sorsáról szólt. A riport szerint a cég alapítása, működése és a pénzkiosztás módja korrupcióra utal. A kht. vezetői sokszor saját maguknak és üzletfeleiknek ítélték meg a milliókat. A cég két egykori vezetőjét azóta már előzetes letartóztatásba helyezte a rendőrség. Ráadásul az ügyben gyanúba keveredett Szabadi Béla, akinek mentelmi joga felfüggesztését valószínűleg a jövő héten szavazza meg a parlament. Az agrártárca volt politikai államtitkárát ugyanis csak így tudják gyanúsítottként kihallgatni.

Az ellopott iratok után nyomoznak

A rendőrség ma viszont lefoglalt a tv2 birtokába jutott, az Agrárinnovációs Kh.-vel kapcsolatos dokumentumokat. Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője az Indexnek elmondta: a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság nyomozói nem az Agrárinnovációs Kht. kétes pénzügyei miatt vitték el az iratokat, hanem azért, mert állítólag a tv2 műsorában a kht.-tól korábban ellopott iratokat vélt fölfedezni a rendőrség egyik tanúja. Az ügyben másfél hónapja okirattal való visszaélés miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indított a rendőrség.

Az MTI úgy tudja, hogy a nyomozók arra is keresik a választ: hogyan jutottak a tv2 birtokába az Agrárinnovációs Kht.-ről szóló iratok.

A tv2 elnöke szerint jogos volt a rendőrség akciója

Pintér Dezső, a tv2 elnöke az esettel kapcsolatban az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünknek: "Az eltűnt milliárdok nyomában címmel az Agrárinnovációs kht. ügyeivel foglalkozott a tv2 június 11-én este a Tények különkiadásában. A büntetőeljárási törvény szerint a rendőrségnek törvényi felhatalmazása van az iratok lefoglalására. A rendőrség élt ezzel a jogával, és június 13-án a televíziós társaság ügyvédjének jelenlétében a tv2 székházában lefoglalta, majd elszállította az Agrárinnovációs Kht. ügyeivel összefüggő iratokat. Minderről jegyzőkönyvet vettek fel."

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!