Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Elhallgattatná a Magyar Rádiót az MSZP alelnöke

2004.11.24. 17:13
A szocialisták alelnöke szerint a közrádió hírműsorai még sohasem voltak olyan pártosak, mint a december 5-ei népszavazás előtt. Újhelyi István ezért azt kéri a médiahatóságtól, hogy a legsúlyosabb szankciót alkalmazza a Magyar Rádióval szemben, azaz függessze fel műsorszolgáltatási engedélyét.
A Magyar Rádió hírműsorainak egyoldalúsága miatt az ORTT-hez fordul és a rádió műsorszolgáltatási engedélyének felfüggesztését követeli Újhelyi István, az MSZP országgyűlési képviselője. Ezt szerdán Budapesten jelentette be a politikus.

"Az ORTT-hez fordulok és azt kérem, hogy a Magyar Rádió műsorszolgáltatási engedélyének felfüggesztésével a leghatározottabban szerezzenek érvényt a magyar törvényeknek" - nyilatkozta a képviselő sajtótájékoztatón. Elmondta, a Magyar Rádió hírműsoraiban egyre nyíltabb és leplezetlenebb politikai kampány zajlik.

"Kivétel nélkül olyan civilek szólalhatnak meg reggel, délben, este, akik egyértelműen és kizárólagosan az ellenzéki pártok álláspontját hangoztatják" - fűzte hozzá a nagyobbik kormánypárt politikusa.

Hozzátette, "a Magyar Rádió a hírműsoraiban még soha nem merészkedett olyan messzire a politikai egyoldalúságban, a pártosságban mint most", a december ötödikei népszavazás előtt. Újhelyi István elmondta, hogy olyan társadalmi célú hirdetéseket, a "polgári körök felhívásait" közli a rádió, amelyek a "médiatörvény értelmében tilosak lennének, hogy közérdekű közleményként elhangozhassanak".

"Hasonló esetekben az ORTT pénzbüntetéssel sújtotta az illető intézményt, legyen az kereskedelmi, vagy közszolgálati" - mondta Újhelyi István, hozzátéve: "én nem pénzbüntetést kérek a Magyar Rádióra (...) én a magyar pártatlan közszolgálati média megőrzése érdekében kérem, hogy demonstratív döntést hozzon az ORTT, és műsorszolgáltatási engedélyét, jogosultságát függessze fel".

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.