Emőke
8 °C
19 °C

Újra lesz jégpálya a parlament előtt

2004.11.15. 13:50
Idén újra lesz Parlament előtti műjégpálya, a közbeszerzési felhívás ezen a héten jelenik meg a Közbeszerzési Értesítőben, tudta meg az Index a Miniszterelnöki Hivatal illetékesétől. Idén így immár harmadszorra lehet a téli szünetben korcsolyázni a törvényhozás épülete előtt.
A kancellária illetékesétől megtudtuk, a jégpályáról szóló kancellária közbeszerzési felhívása még ezen a héten megjelenik a Közbeszerzési értesítőben. Ezúttal december 20-a és január 2-a között lehet ingyen korcsolyázni a parlament épülete előtt. A tervek szerint most is gyermekprogramok, esténként pedig felnőtteknek szóló kulturális programok várják majd az érdeklődőket.

A 2002-es kormányváltást követően hagyományteremtő szándékkal teremtett lehetőséget a parlament előtti korcsolyázásra a Miniszterelnöki Hivatal. Akkor tárgyalásos közbeszerzési eljárás során kiválasztott, MSZP-közeli vállalkozás építhette fel az első Kossuth téri műjégpályát, amelyhez Ausztriából bérelték a szükséges berendezéseket és a kulturális programokkal tűzdelt program ötvenmillió forintba került.

Tavaly a jégpályát és a hozzá kapcsolódó gyermekrendezvényeket, illetve az esténkénti jégdiszkót a Zen-Team Kft. szervezhette, a céget immár nyílt közbeszerzéssel választották ki, azt azonban a kancellária nem közölte sem az eredményhirdetéskor, sem pedig később, hogy mennyiért szervezték a programokat.

A Miniszterelnöki Hivatal tavalyi közleményeiből csak annyi derült ki, hogy olcsóbb lesz a program az egy évvel korábbinál. A szervezőnek ráadásul tízmilliós váratlan kiadást okozott a Németországból bérelt, ám meghibásodott jéggyártó berendezés, mert így később nyithatott csak a pálya és a szokatlanul meleg december miatt többször is szünetelt a működése. A Kossuth téri jeget tavaly 110 ezren látogatták meg.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.