Szabina
5 °C
11 °C

Boros Imre nem adta le vagyonnyilatkozatát

2001.04.20. 10:02
A feledékeny Phare-miniszter mellett a VII. kerületi polgármester, Szabó Zoltán és az előzetes letartóztatásban ülő Székely Zoltán nem adta le vagyonnyilatkozatát a csütörtöki éjféli határidőig. Isépy Tamás, a mentelmi bizottság elnöke péntek délelőtt tájékoztatja az Országgyűlés elnökét a mulasztókról. A renitens képviselők a hiány pótlásáig nem kapnak tiszteletdíjat.
Nem adta le a csütörtök éjféli határidőig képviselői vagyonbevallását a kisgazda Boros Imre s a szocialista Szabó Zoltán és a független Székely Zoltán. Erről a mentelmi bizottság elnöke, Isépy Tamás tájékoztatta az MTI-t. A Phare-miniszter arra hivatkozott, hogy elfelejtette a határidőt. A VII. kerületi polgármester, Szabó jelezte, hogy postán adja fel a bevallását, az előzetes letartóztatásban ülő Székely Zoltán helyett pedig fia vette át az iratokat, és íratja alá apjával.

Adós még a vagyonnyilatkozattal a Ház legújabb tagja, a Dabason két hete megválasztott Szűcs Lajos haladékot kapott a dokumentumok benyújtására.

Nevek még nincsenek

A képviselők jogállásáról szóló törvény módosítása nyomán a honatyáknak április 19-én éjfélig kell leadniuk a bizottságnál újfajta vagyonnyilatkozatukat. Az Fidesz-, az MDF-, az SZDSZ- és a MIÉP-frakció minden képviselője eleget tett kötelezettségének - értesült az MTI.

Nincs vagyonnyilatkozat, nincs tiszteletdíj

A jogszabály szerint az a honatya, aki nem adja le vagyonnyilatkozatát, nem gyakorolhatja képviselői jogait, illetve nem kap tiszteletdíjat addig, amíg ezt meg nem teszi. Isépy Tamás, a mentelmi bizottság fideszes elnöke pénteken reggel levélben értesíti Áder Jánost, az Országgyűlés elnökét arról, hogy kinek kell pótolnia mulasztását.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.