Seres Máriáé a 7. legnagyobb párt, de helyben sem tudott áttörni

2014.04.07. 02:40

Seres Mária mozgalma, a Seres Mária Szövetségesei a 7. legjobb eredményt érte el a listás eredmények alapján. A négy parlamentbe jutó párton kívül csak Thürmer Munkáspártja és Kásler Árpád a Haza Nem Eladó Mozgalom Pártja előzte meg az országosan 21 ezer voksot begyűjtő mozgalmat.

Az így 0,45 százalékos eredményt elérő szervezet arca és névadója, Seres Mária a Salgótarján központú Nógrád megyei egyes választókerületben indult, ahol a fideszes Becsó Zsolt által megnyert körzetben 2,4 százalékos eredményt ért el.

Az eredetileg nyíregyházi Seres Mária 2009-ben lett országosan ismert az országgyűlési képviselők számla nélküli költségtérítése elleni népszavazási kezdeményezésével. 2010-ben választották Mátraverebélyen polgármesterré, ekkor került Nógrád megyébe. A félig roma lakosságú, munkanélküliséggel és etnikai feszültségekkel sújtott faluból új eszközökkel és jelentős helyi közmunkaprogrammal, pályázati forrásokkal szeretett volna mintatelepülést csinálni.

Most Seres Mária Verebélyen 95 szavazatot kapott a leadott 768-ból, amivel a fideszes jelölt mellett elmaradt a jobbikos és a szocialista indulótól is.