Választások percről percre

2006.04.24. 19:08

Nem sokon múlt, hogy az MSZP egyedül szerezzen abszolút többséget. A koalíció az eddiginél kényelmesebb többséggel folytathatja a következő négy évet. Orbán közölte, hogy a Fidesz elnölksége benyújtja a lemondását, és azt is egyértelművé tette, hogy minden felelősség őt terheli. Az MSZP már a koalíciós kormányzásra és az önkormányzati választásra készül. Kuncze nem akar miniszter lenni, de egy miniszterelnök-helyettesi poszt szerinte létrejöhet.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • "Nem frakciózni megyünk a parlamentbe, hanem képviselni a tagjainkat" – nyilatkozta az MTI-nek Jakab István a Fidesszel szövetséges Magosz elnöke, aki a választások tanulságairól szólva elmondta, mozgósítani „csak részben sikerült, de a gazdákat sikerült megszólítaniuk” A Magosz még a héten ülésezik majd később a választmány és a kongresszus is összeül, ahol értékelik a kialakult helyzetet.

    A Fidesszel kötött együttműködési megállapodásban az szerepelt, a választások után döntik el, hogy külön frakciót alapítanak-e, válaszolt Lezsák Sándor az MTI-nek. Az MDF-ből az előző ciklus alatt eligazolt képviselőket tömörítő Nemzeti Fórum szerda estig határoz ebben a kérdésben. "Nem az a lényeges, hogy együtt, vagy külön frakcióban, hanem hogy ezt követően is bizalmi kötésben együtt tudjunk működni" – hangsúlyozta az MDF-alapító honatya. (MTI)

  • Orbán Viktor arra törekszik, hogy a Fidesz a KDNP-vel közös frakciót alkosson az új Országgyűlésben, mert mint mondta, a nemzeti oldalon minél szélesebb egységet kell építeni. Erről a Fidesz elnöke a Magyar Rádió hétfő esti Háttér című műsorában beszélt.

    "Senkit sem tartunk fogságban, hogyha a magyar nemzeti oldal azt gondolja, hogy nem akar kormányozni (...) akkor bátran bontsa szét magát (...) össze fogjuk tartani ezt a közösséget, föl sem merült egyelőre senkiben komolyan, hogy itt bármifajta osztódás jönne létre" – fogalmazott.

    Orbán szerdán egyeztet a szövetségesekkel, a Fidesz tisztújító kongresszusának összehívásához tájékoztatása szerint 3-4 hétre is szükség van, de "tiszta vizet kell önteni a pohárba", minél hamarabb fel kell állnia a megújított pártvezetésnek.