Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Csak tanú egy kábítószerügyben a Vancsik lány

2000.10.12. 18:00
Kapcsolódó cikkek (2)
A rendőrség csütörtökön cáfolta azt a Magyar Nemzetben megjelent hírt, miszerint Vancsik Zoltán szocialista képviselőnek ezúttal a lánya bukott volna le marihuána birtoklása miatt. Németh László, a Fejér megyei rendőrség szóvivője szerint csupán tanúként szerepel egy kábítószeres ügyben Vancsik lánya és felesége, a tanúkról azonban semmilyen felvilágosítás nem adható. Németh csütörtöki közleménye szerint három személy ellen indult nyomozás kábítószerrel való visszaélés miatt, egyikük bűnügyi őrizetben várja az ügy felderítését.
A Magyar Nemzet csütörtöki számában arról adott hírt, hogy egy székesfehérvári bevásárlóközpontban igazoltatták Vancsik Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő feleségét és lányát, és ezt követően beszállították őket a kapitányságra. ,,Úgy tudjuk, hogy Vancsik lányánál kábítószert - marihuánát - találtak. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ezt az információt sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta, az Országos Rendőr-főkapitányság nem tudott az esetről." - írta a lap, azt állítva, hogy Vancsik hazugságnak nevezte az információt.

Vancsik Zoltán
Egy szó sem igaz a leírtakból
Mint emlékezetes a parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága tagjának fia, néhány hónappal ezelőtt az osztrák határon több mint egy kiló marihuánával és amfetamin származékokkal bukott le az ellenőrzésen. A politikus fiát néhány hét őrizet után egy jelentősebb összegű óvadék fejében szabadlábra helyezték. A Fidesz annak idején kampányt folytatott Vancsik lemondatása érdekében, mondván a Nemzetbizottsági Bizottság tagjaként titkok birtokába jutott, amelyet kábítószerügybe keveredett fia révén kizsarolhatnak belőle.

Németh Lajos, a Fejér Megyei Rendőr-Főkapitányság szóvivője az Index kérdésére közölte: semmilyen eljárás nem folyik a Vancsik család egyik tagja ellen sem a megyei rendőrségen. Így természetesen az sem fele meg a valóságnak, hogy a Vancsik lánynál füvet találtak volna - tette hozzá. Szerinte az lehet az alapja a téves híradásoknak, hogy egy kábítószer üggyel kapcsolatban tanúként hallgatták ki Vancsik hozzátartozóit.

Vancsik Zoltán, az Index megkeresésére csupán annyit közölt: őt nem kereste meg a Magyar Nemzet, így nem is nyilatkozhatott nekik. Leszögezte: egy szó sem igaz a leírtakból, jelezte, hogy a rendőrség közleménye szintén ezt támasztja alá, így ennél többet nem is szeretne mondani.

Németh Lajos Fejér megyei szóvivő közleményéből kitűnik: szerdán eljárás indult három személy ellen kábítószerrel való visszaélés alapos gyanúja miatt. Egy lakossági bejelentés alapján tartottak házkutatást S. Kornél házának pincéjében, ahol le is foglaltak nagyobb mennyiségű marihuánát. A lebuktatott fiatalember elárulta bűntársai nevét, akik közül az eladót már bűnügyi őrizetbe is helyezték, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

  • Eladó házat keresel? Az Otthontérképen több ezer hirdetésből válogathatsz.
  • Az agglomeráció ingatlan árai tovább csökkentek, ha befektetnél vegyél lakást Budapesten!
  • Olcsóbban juthatunk ingatlanhoz az agglomerációban, érdemes megnézni az eladó házakat.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.