Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Tollba mondták az aljas manipulációt?

2004.03.23. 17:07
A roma önkormányzat felszólítja a város vezetését és minden szocialista politikust, hogy hagyjanak fel a cigányok aljas módon való manipulálásával és telefonos zaklatásával! - írta a múlt héten a szombathelyi romák elnöke, Forgács Zója, aki hétfőn szintén közleményben tudatta: egy másik, a szocialista pártból kizárt csoport vette rá a nyilatkozat kiadására, ezért azt most visszavonja. Forgács Zója állítása szerint az MSZP polgármesterét éppen a párt volt megyei elnökhelyettese, Tóth Csaba kérésére kellett bemártani.
Nem saját elhatározásából adott ki sajtónyilatkozatot a szombathelyi MSZP-s polgármester ellen a város roma önkormányzatának elnöke. Forgács Zója a nyugat.hu-n közleményben tudatta: visszavonja múlt heti állításait, mert nem volt "teljesen tudatában annak, hogy milyen nyilatkozathoz" adta a nevét.

Aljas módon való

Választási bűncselekmény miatt ítéltek el egy roma politikust
Egy évi börtönbüntetésre ítélték a jánoshalmi önkormányzat képviselőjét, a település cigány kisebbségi önkormányzatának elnökét választási bűncselekmény miatt - értesült a Havaria Press. Kolompár László büntetését négyévi próbaidőre felfüggesztette a Bács-Kiskun Megyei Bíróság. A 40 éves várospolitikust első fokon a választás rendje elleni bűncselekmény miatt marasztalták el. A bíróság szerint ugyanis a kisebbségi önkormányzat elnöke a bácskai városban tavaly szeptember 7-én tartott időközi választáson befolyásolta az egyik jelölt érdekében a cigány szavazók egy részét. A bíróság szerint volt olyan szavazó is, akit azzal fenyegetett meg, hogy nem kap többé közhasznú munkát, amennyiben nem szavaz az általa megnevezett jelöltre. Kolompár az ártatlanságát hangoztatta, és felmentésért fellebbezett a Szegedi Ítélőtáblához.
A szombathelyi roma elnök azt állítja, hogy a helyi szocialistákat, főként a polgármestert elítélő és a "cigányok aljas módon való manipulálásával" vádló közleményt szintén szocialisták adták a szájába. Forgács hétfői közleménye szerint a március 17-én kiadott nyilatkozatot annak a Tóth Csabának a kérésére tette, akit a vasi MSZP-ben dúló belháború egyik állomásaként első fokon kizártak a szervezetből. Tóthot és két társát a megyei etikai bizottság marasztalta el, miután bizonyítva látta számos új párttag "nem megfelelő" beszervezését.

Felduzzadt fantomtagság

A szocialista csatározást a roma önkormányzat megyei elnöke, Horváth Csaba robbantotta ki, amikor tavaly év végén bejelentette, információi vannak arról, hogy az MSZP hirtelen többször taglétszámúra duzzadt kőszegi szervezete romákat szervezett be pénzért a pártba. Állítása szerint Tóth Csaba és köre a "fantomtagok" segítségével csinált gyors karriert a megyei pártszervezetben. A régiek és újak belháborújaként elhíresült botránysorozatban a kőszegi MSZP elnökét, és a Fiatal Baloldal-Ifjú Szocialisták, a Fibisz hivatalosan elismert elnökét is kizárták.

Nem kockáztat

Szabó Bálint időközben beperelte Horváthot, ám a tárgyalás előtt azt állította, hogy "négy ismeretlen középkorú személy támadt rá szombathelyi albérleti lakása előtt, a ház mögé hurcolták, hasba és ágyékon rúgták". A perben Horváthék tanúja lett volna a korábbi közleményét most visszavonó Forgács Zója is, aki akkor szintén nagyfeltűnést keltve a bíróság előtt azt állította, megfenyegették, ezért nem mond semmit

  • Szeged legszebb lakásai az Otthontérképen!
  • Több ezer eladó lakás közül válogathatsz a térképről.
  • Válaszd ki a legszebb lakást a több ezer kiadó ingatlan közül az Otthontérképen

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!