Timót, Xénia
-8 °C
-3 °C

'Veres-terrort' emleget a Fidesz

2006.04.19. 15:31
A Fidesz jogi szakértői vizsgálják Veres János nyilatkozatát, hogy kimeríti-e bűncselekmény elkövetésének gyanúját, jelentette be Deutsch-Für Tamás kommunikációs vezető szerdai sajtótájékoztatóján, ahol azt kérte, az SZDSZ határolódjon el a pénzügyminiszter mondataitól. A liberális párt elnöke válaszában a Fideszt saját kormányzati időszakára emlékeztette.

Deutsch-Für Tamás lejátszotta azt az április 14-i felvételt, amelyen Veres János pénzügyminiszter, a szabolcsi MSZP-szervezet vezetője Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 9. számú választókerületének polgármestereivel beszélgetve azt mondta: "Szabolcs számára ez a négy év sok fejlesztést és sok eredményt fog hozni. Az hogy egyes térségek ezen belül hogy fognak majd részesedni, azon fog múlni, hogy a térségeken belül milyen választási eredmény születik".

Deutsch-Für Tamás a Büntető törvénykönyv két szakaszát idézve úgy vélte, a nyilatkozat kapcsán felmerülhet a választási eljárási törvény megsértésének - ezen belül a választók erőszakkal, fenyegetéssel, megtévesztéssel, illetőleg anyagi juttatással történő befolyásolásának gyanúja - valamint a hivatali helyzettel való visszaélésnek a gyanúja.

Deutsch-Für Tamás, megismételve keddi sajtótájékoztatóján elhangzottakat közölte: azt várják Gyurcsány Ferenc kormányfőtől, hogy azonnali hatállyal menessze a pénzügyminisztert, és Veres Jánost léptessék vissza a képviselőjelöltségtől. Emellett minden jóérzésű liberális nevében elvárják, hogy az SZDSZ határolódjon el Veres János mondataitól - fűzte hozzá a Fidesz kommunikációs vezetője, aki a választási kampányban felbukkant "Veres-terrorként" aposztrofálta az MSZP-s politikus nyilatkozatát.

"Szeretném Deutsch-Für Tamást és a többieket a saját kormányzásuk időszakára emlékeztetni, aztán ha ott már levonták a tanulságot és elnézést kértek, akkor utána beszélhetünk az összes többiről" - közölte Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke újságírói kérdésre válaszolva szerdai sajtótájékoztatóján.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.