Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Kerületi második nyilványosság

2004.03.18. 17:19
A képviselőtestület egy szavazat többséggel döntött arról, hogy a jövőben jobboldali újságja is lesz a jelenleg szocialista vezetésű V. kerületi önkormányzatnak. Rogán Antal, a kerületi Fidesz frakcióvezetője szerint a negyvenmillió forinttal támogatott Belváros–Lipótváros című kiadvány a „szocialisták felé elfogult”, és már a választások idején is egyoldalúan tájékoztatott.
Pásztor Tibor szocialista önkormányzati képviselő szerint „a jobboldali önkormányzati lap necces”, és az is, ahogy a Fidesz az utolsó pillanatban, a költségvetés végszavazása előtt nyújtotta be a lapról szóló módosító indítványát. Ezt a javaslatot ugyan a szocialisták nem szavazták meg, de a bolgár kisebbségi képviselő a jobboldallal szavazott, így a Belváros–Lipótváros mellett a Fidesz is indíthat lapot, huszonötmillió forint közpénzből.

A Belváros–Lipótváros című lapnak az idén negyvenmillió forint támogatást nyújt az önkormányzat. Igaz, két hónapja ideiglenes megbízás alapján nyomják, mert a Fidesz tavaly nyári javaslatára új közbeszerzési pályázatot kellett kiírni a lap kiadására és szerkesztésére. A pályázatot ismét a Sprint Kft nyerte meg.

A pályázatra egyébként két ajánlat érkezett, és a közbeszerzési bizottság mindkettőt alkalmatlannak nyilvánította. A szocialista polgármester, Steiner Pál azonban végül csak a Pásztor által jobboldaliként jellemzett jelentkezőt zárta ki. A polgármester ezután saját hatáskörében, saját szakértőivel vizsgáltatta meg a pályázatokat, akik úgy ítélték meg, hogy a régi-új cég pályázata mégsem semmis. Így a polgármester a Sprintet hozta ki győztesnek. Ezért élt a Fidesz azzal, hogy saját lapot ad ki, mondta Pásztor.

A Fidesz frakcióvezetője, Rogán Antal az Index kérdésére azt mondta, hogy azért indítványozták a lapalapítást, mert az önkormányzat pénzén működő Belváros–Lipótváros folyamatosan egyoldalú tájékoztatást ad a kerület ügyeiről. Rogán szerint a lap már a választások idején is kifejezetten elfogult volt a jobboldallal. Az indítvány végül egyetlen szavazat többséggel ment át a testületben, de a huszonötmilliós költségvetést, az MSZP polgármesterével együtt, egyhangúlag megszavazták. Az új jobboldali orgánumra az V. kerületi City TV százmilliós költségvetésének megkurtításából kerül pénz.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!