Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Vonza András: szoláriumot a Nyírségnek

2002.06.12. 16:57
Vonza András hivatali idejének utolsó napjaiban maga döntött arról, hogy megtartja a minisztériumban használt kocsiját, mobiljai és szoláriumát. A volt tárcavezető úgy ítéli meg, hogy a tartós használatba utalt eszközök a minisztérium után régi-új munkahelye, a szabolcsi állat-egészségügyi állomás munkáját segítik majd. Vonza a megtartott szoláriummal kapcsolatban azt mondta: a Nyíregyházán dolgozó minisztériumi munkatársaknak is a budapestiekhez hasonló körülményeket kíván biztosítani.
Nem történt törvénytelenség, vagy vagyonvesztés a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Állat-egészségügyi Állomáshoz került minisztériumi tulajdonú eszközök átadásánál - nyilatkozta Vonza András, volt földművelésügyi miniszter. Az agrártárca volt vezetője a Népszabadság szerdai számában megjelent cikkre reagált, amely szerint mintegy 15 millió forint összértékű használati tárgy került Vonza András jelenlegi munkahelyének eszközállományába. Az átadott 25 tétel korábban a leköszönt miniszter személyes használatú eszköze volt.

A terepjáró már Nyíregyházán van

Vonza András megerősítette, hogy a felsorolt tárgyak valóban az ő személyes használatú eszközei voltak. Hangsúlyozta azonban, hogy ezek az eszközök továbbra is a minisztérium tulajdonában vannak, mivel jelenlegi munkahelye is az agrártárca felügyelete alatt áll, az ott dolgozók is a minisztérium állományához tartoznak. Hozzátette, hogy a cikkben felsorolt eszközök közül egyelőre csak a terepjáró és a mobiltelefonok kerültek a nyíregyházi hivatalba, a többi továbbra is a budapesti szolgálati lakásában található, ahol a családja is lakik pillanatnyilag.

Budapesti szoláriumot a magyarnak!

Vonza András kifejtette, hogy az eszközök használatba adásáról hivatalban lévő miniszterként ő maga döntött május 23-án. Megítélése szerint ezek a használati tárgyak a szabolcsi állat-egészségügyi állomás munkáját segítik. Megjegyezte, hogy az állomásnak korábban egyáltalán nem volt terepjárója, holott véleménye szerint erre a gépjárműre szüksége van nemcsak a Szabolcs megyei, hanem a Hajdú-Bihar Megyei Állategészségügyi Állomásnak is, amely egy megállapodás alapján szintén igénybe vehetné. A volt miniszter egy Nissan Terranoval bővítette így az állomás eszközállományát. A mobiltelefonokkal kapcsolatban elmondta, hogy azok számláit a dolgozók maguk fizetik. A napilap szerint egy szolárium és egy kondicionálógép is szerepel az átadott eszközök listáján. A volt miniszter ezzel kapcsolatban kifejtette: a Nyíregyházán dolgozó minisztériumi munkatársaknak is a budapestiekhez hasonló körülményeket kíván biztosítani.

A minisztérium visszarendeli Vonza tárgyait

A Népszabadság az agrártárcától kapott információi szerint a minisztérium új vezetése megütközéssel fogadta az eljárást, s az átadott eszközök nagy részét - két mobiltelefon és néhány irodai berendezés kivételével - sürgősen visszarendeli Budapestre. Az érvényes jogszabályok szerint a posztjukról leköszönő kormánytagok személyes használati eszközeik nagy részét megtarthatják, ám ebben az esetben a berendezések könyv szerinti értékét (a tényleges piaci árnál lényegesen kedvezőbb összeget) ki kell fizetniük.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.