Vilma
-7 °C
4 °C

Werber tovább szórólapozott volna

2004.02.02. 07:18
Az MSZP vezetői nem nyilatkoznak Ron Werber és a szocialisták útjainak különválásának konkrét okairól, a hétfő reggeli lapok azonban úgy tudják: az izraeli tanácsadó a kormányt is bevonta volna az európai parlamenti választási kampányba, az eddiginél is hevesebben támadta volna az ellenzéket és nehezményezte, hogy leállították a szórólapos kampányt. Horn Gyula cáfolta, hogy köze lenne Werber távozásához.
"Elváltak útjaink. Az európai parlamenti választási kampány előkészítésével, a kampány stratégiájában, stílusában, valamint a párt és a kormány együttműködését illetően voltak véleménykülönbségek Ron Werber és a párt vezetői között. Ebben a vitában Werber véleményével kisebbségben maradt" - erősítette meg és indokolta Jánosi György, az MSZP választmányának elnöke a Népszabadság korábbi értesülését szombaton. A Magyar Hírlap kérdésére, hogy miben tért el Werber álláspontja a párt vezetőiétől, a politikus azt mondta: a kampány stratégiáját érintő kérdés nem tartozik a nyilvánosságra.

Werber vehemensebb lett volna

Ron Werber kampányszakember távozásának egyik oka, hogy nem tudta meggyőzni a miniszterelnököt az MSZP és a kormány EP-választási kampányának egységesítéséről. Werber néhány hete levélben is jelezte kifogásait, hiába - értesült a Magyar Hírlap. A Magyar Nemzet értesülése szerint Ron Werber a kormányt is bevonta volna az európai parlamenti választási kampányba. A kormány azonban nem szívesen venne részt egy olyan hadjáratban, amelynek a vége egy elvesztett választás.

A Népszava úgy tudja: Werber nehezményezte, hogy nem folytatódik a szórólapos kampány, és nem válaszoltak vehemensebben az ellenzék állításaira.

Horn tisztelte

Horn Gyula, a szocialisták EP listájának második helyezettje a hétfői Napkeltében elmondta: "Nem tudom, hogy miért távozott Ron Werber, majd megérdeklődöm". A politikus a "friss agya" miatt tisztelte a tanácsadót, akinek távozását sajnálja, azt azonban cáfolta, hogy ehhez neki is köze volt.

A kormányzati oldalon egyébként már nem bíztak túlzottan benne, s új szakembereket keresnek a miniszterelnök által meghirdetendő kormányzati stratégia népszerűsítéséhez. A Népszabadság korábban megírta, hogy Medgyessyéket a világ egyik legismertebb politikai tanácsadó cégének képviselői segíthetik, akik korábban Bill Clinton amerikai exelnöknek, Tony Blair brit kormányfőnek és Gerhardt Schröder német kancellárnak is dolgoztak. Tóbiás József pártigazgató a Magyar Hírlapnak úgy nyilatkozott, hogy az MSZP nem keresi Werber utódját.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!