Emánuel
3 °C
12 °C

Hazahozzák az Ybl Bank volt vezérigazgatóját

2000.07.04. 14:59
Kapcsolódó cikkek (1)
Még két év, hét hónap és húsz nap börtön vár O. Nagy Imrére, a csődbe ment Ybl Bank volt vezérigazgatójára, miután az osztrák igazságügy-miniszter engedélyezte az üzletember kiadatását. A négy évre elítélt volt vezérigazgatót 1997-ben kórházi kezelésre engedték ki a börtönből, ahova egészségügyi problémákra hivatkozva nem tért vissza. O. Nagy Imrét február közepén fogták el Bécsben.
Várhatóan egy héten belül ténylegesen is átadják a Magyar Interpolnak O. Nagy Imrét, az Ybl Bank volt vezérigazgatóját, aki ellen három évvel ezelőtt adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot. Az átadás időpontját, és helyszínét most egyeztetik a magyar és az osztrák hatóságok, de konkrét részletekről még nem tudtak tájékoztatást adni az Interpol Magyar Nemzeti Irodájánál.

- Rutineljárás lesz, bár a sajtó rákényszerít bennünket, hogy kiemelt személyként kezeljük O. Nagy Imrét - fogalmazott az Indexnek Koller Gáborné alezredes, az Interpol magyar kirendeltségének osztályvezetője, majd hozzátette, hogy ők csak közvetítenek az ügyben, és a kiadatás után az elítéltet egyből átadják az illetékes büntetés-végrehajtó szervnek.

Amint azt megtudtuk, az elfogatás óta eltelt öt hónap optimális időnek számít a kiadatási kérelmek átfutása szempontjából, és nem függ össze az illető személy ,,fontosságával".

Mint az ismeretes, O. Nagy Imrét, az Ybl Bank korábbi fő tulajdonosát még 1996-ban ítélte el a Fővárosi Bíróság nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, és magán-okirathamisítás miatt. Ezért jogerősen négy éves börtönbüntetést kapott. A volt vezérigazgató azonban kórházi kezelésre szorult ezért elengedték a börtönből. O. Nagy Imre azonban nem tért vissza, így a magyar hatóságok kiadták a nemzetközi elfogatóparancsot. A nyomozás sikeresen zárult, ez év februárjában Bécsben elfogták az elítéltet.

Ebben az évben tizenegy magyar állampolgárt sikerült külföldön elfogni, nálunk pedig 39 Interpol által körözött személyt vettek őrizetbe a bűnüldözők. -Nálunk minden fogás a legnagyobb fogás, mert azt mutatja, hogy működünk - tette hozzá az információkhoz Koller Gáborné, de azt nem tudta megmondani, hogy jelenleg hány embert köröznek az Interpol kérésre Magyarországon.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.