Gerzson
1 °C
10 °C

Felelősségre vonják a zengői lokátor kéretlen népszerűsítőjét

2004.04.20. 14:08
Illetéktelen eszközhasználat miatt vonják felelősségre a Honvédelmi Minisztériumnak azt a munkatársát, aki többek közt az Indymedia.hu weboldalon névtelenül közölt bejegyzéseiben azt a látszatot keltette, hogy erős a tervezett lokátor helyi támogatottsága.
Illetéktelen eszközhasználat miatt felelősségre vonják azt a minisztériumi dolgozót, aki a zengői radarállomást védő nyilatkozatokat rakott fel a Honvédelmi Minisztériumi szerveréről különböző internetes fórumokra, mondta az Indexnek Juhász Ferenc honvédelmi miniszter.

A miniszter szerint nem baj, ha valaki a magánvéleményének hangot ad, de a módszerrel nem ért egyet. Juhász nem tudta megmondani, hogy civilről vagy katonáról van-e szó, de annyit elmondott, hogy az illető részt vett a zengői projekt előkészítésében.

Az Indymedia szerint etikátlan

Az Indymedia szerkesztői szombaton kiadott közleményükben kifogásolták, hogy a minisztérium munkatársa olyan híreket tett közzé weboldalukon, melyek azt a látszatot próbálják kelteni, hogy a helyiek nagy része támogatná a tervezett lokátor megépítését. Szerintük az ismeretlen hírközlő etikátlanul járt el.

Az Indymedia munkatársai a hétvégén a bejegyzést író személy számítógépének hálózati azonosítója alapján kinyomozták, hogy a hírt a Zengő-beruházásért felelő HM Beszerzési és Biztonsági Beruházási Hivatalának egyik gépéről tették fel. Az Indymediára egyébként bárki korlátozás nélkül tehet fel híreket.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Bali

Tanácsok és TOP 5 látnivaló.