Eleonóra
2 °C
6 °C

Két hektáron háromszáz lány

2000.08.07. 19:14
Mogyoród önkormányzata az országban elsőként alkotott rendeletet a türelmi zónákról. Igaz átmenetileg, a Hungaroring ideje alatt, de szabad lesz a prostitúció a jelenleg épülő Erotic Kempingben, ha az örömlányok betartják az előírásokat és rendelkeznek például orvosi igazolással.
A mogyoródiak már évek óta szenvednek attól, hogy az örömlányok és üzletfeleik jobb híján a környéken bárhol; autóban, utcán, fa tövében, bokorban esnek túl az aktuson, ám rajtuk kívül a botrányos körülményekre már több külföldi televízióállomás is felfigyelt.

A helyiek évek óta elégedetlenek, a természetben virágzó prostitúcióról szóló képes beszámolók pedig az ország hírnevét rontják. Tavaly körülbelül hatszáz lányt vett őrizetbe a rendőrség Mogyoródon prostitúció miatt. Ezen akartunk változtatni, amikor kijelöltük a kéthektáros területet ideiglenes türelmi zónának. indokolta az Indexnek a mogyoródi önkormányzat döntését Tóth Sándor polgármester. Augusztus 10-én délután négy órától augusztus 14-e reggeléig lesz legális a prostitúció az Erotic Kempingben, és ezt a lányok már hamarabb tudták, mint mi tette hozzá.

Peep-show és fa priccs

A TV2 információi szerint a türelmi zónát magánvállakozásban fogják üzemeltetni, az önkormányzat által kijelölt területen. A jelenleg is folyó építkezés során már elkészült egy nagyobb faház, amelyben, a mintegy háromszáz örömlány munkáját segítendő, húsz, körülbelül négy négyzetméteres szobát alakítottak ki, Ezek berendezése meglehetősen spártai: csupán egy kis fa priccs és egy szemetes van benne. A tisztálkodást mobil WC-k és kerti zuhanyzók segítségével oldják majd meg. A faház alsó szintjén a tervek szerint peep-show lesz, a tetőn és az utcán pedig a cég reklámjaként lányok táncolnak majd. A területet egyelőre még nem kerítették körül.

A környék biztonságáról egyébként a Pest megyei közrendvédelmi szervek gondoskodnak majd közölte Mogyoród első embere.

Egy hétig szabad a vásár
Az országban ez az első türelmi zóna, ahol legálisan űzhető a prostitúció. Erről a tavaly elfogadott, úgynevezett maffiaellenes törvénycsomag adott felhatalmazást. Eszerint azok az önkormányzatok kötelesek türelmi zónát kijelölni, amelyek területén tömegesen jelenik meg a prostitúció. A zónának távol kell esnie a főutaktól, egyházi- és gyermekintézményektől. Az itt dolgozó lányoknak orvosi igazolást kell beszerezniük, és nem foglalkoztathatnak felhajtókat, striciket, és nem hirdethetik magukat képeken, videokazettákon és újságokban sem.

Olaszorszag

Toszkánától Umbriáig.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!